Wedstrijdverslag Wacker-Stanfries

WACKER – STÀN FRIES 1 – 2

Hoewel ik in het verslag van vorige week (de 4 -0 nederlaag bij DIO/OOSTERWOLDE) wat pessimisme liet doorschemeren, neem ik dat pessisimisme , na het zien van de wedstrijd van vanmiddag tegen Stan Fries,(betekenis: Stoere Friesland”!!) enigszins terug.” Dat klinkt tegenstrijdig na een nederlaag “, zult u zeggen. Dat mag dan zo zijn, na de beroerde wedstrijd van vorige week was het deze zondag, vooral in de 1e helft leuk om naar te kijken. Dat Stan Fries is een fysiek sterke ploeg, met een aantal boomlange kerels in hun midden. Zij begonnen dan ook fris van de lever, met enkele toch wel mooie kansen. Doch onze blauwwitten(met opnieuw wat invallers) zaten ook niet stil en zij wisten, na formidabel goed voorbereidend  werk van Rob van Luin, de leiding te nemen door (hij weer!!) Edwin Dekker. En het had maar een haar gescheeld of hij  had ook nummer 2 in het netje gelegd. De paal stond zijn succes in de weg.
Met een 1 -0 voorsprong voor Wacker ging men de rust in.
Je kon er op rekenen, dat die conditineel sterke ploeg uit Appelscha, er nog wel een schepje bij op zou gooien! Inderdaad, Wacker moest vanaf het begin van de 2e helft achteruit en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Het was inderdaad een van die bijna 2 meter lange mensen, die (natuurlijk koppend) boven de meute uitkwam en binnenknikte.
Stan Fries rook bloed, zag dat bij Wacker enkele spelers er compleet door heen zaten en ging op jacht naar de overwinning. Dat die via de punt van de schoen van Jurian Lier(uitstekend spelend overigens) tot stand kwam, was dubbelzuur!
Wacker was niet meer bij machte er nog een punt uit te slepen.
En waarom ben ik nou minder pessimistisch na deze wedstrijd?
Wel, omdat ik vanmiddag een aantal leuke dingen heb gezien, die beslist tot puntenwinst moet leiden. Daar gaan we vanuit mannen!!