Wedstrijdverslag Udiros-Wacker

UDIROS  =  WACKER  5 – 1.

“UDIROS”,  uit het Friese Nieuwehorne (onder de rook van Heerenveen) betekent: “US DORP IS RIEK OAN SPORT”.
Nou, dat was meteen bij het betreden van deze akkomodatie duidelijk!
Werkelijk formidabel mooi, wat deze omnivereniging (voetbal, korfbal, tennis + een grootse sporthal) tot hun beschikking hebben.
En of onze jongens uit De Wijk nou zo onder de indruk van dit geheel waren, zal wel altijd een raadsel blijven, maar het liep deze middag qua resultaat  (alweer) slecht af. En het is natuurijk te goedkoop om deze achtereenvolgende nederlagen toe te schrijven aan het grote aantal afwezige basisspelers. Doch ook deze middag was het weer zeer onrustig binnen de ploeg. Alles ging veel te gehaast en ondoordacht.
In het begin verbloemde het enthousiasme nog het een en ander. Wel kregen de mannen uit Nieuwehorne enkele kansjes, doch, met wat geluk zou Wacker ook gescoord  kunnen hebben. En toen  gebeurde  het 2 minuten voor de rust!! Binnen een minuut stond  het 2 – 0 voor de thuisclub en werd deze wedstrijd eigenlijk weggegeven.!
Eerst werd er gescoord uit een corner, waarbij het in de achterhoede niet allemaal “spic en span” uitzag en in dezelfde minuut werd er door Wacker op het middenveld slordig balverlies geleden en moest De Wijk met een bittere smaak in de mond thee /koffie gaan drinken.
Na de pauze gloorde er eerst even een beetje hoop, toen Mark Kramer, na een lange rush, beheerst scoorde. Zou het dan toch nog…..?
Nee dus, want een derde goal van Udiros deed de deur dicht. De koppies gingen naar beneden bij Wacker en de jongens van Udiros bouwden maar al te graag de score uit tot een smadelijk 5 -1 nederlaag.
Misschien dat de bekerwedstrijd in en tegen 5e klasser Pesse a.s. zondag, een ommekeer te weeg brengt. Daar rekenen we dan maar op!!!