Wedstrijdverslag Wacker-Beilen

WACKER  –  BEILEN   2 – 4.

Wat is het toch een vreemd spelletje dat voetballen! Dat bleek ook weer eens bij de wedstrijd van zondag j.l., Wacker uit De Wijk tegen Beilen.
Hoewel Beilen koploper was (en is) en Wacker richting die gevreesde rode lantaarn gaat, was dat in het eerste half uur van de wedstrijd niet te merken. Onder  heerlijke weersomstandigheden, legden beide ploegen een gelijkopgaande wedstrijd op de (goede! ) grasmat. Voor een flink aantal bezoekers was het een leuke pot voetbal.
En dan komt de 30 ste minuut en in een mum van tijd kijkt Wacker tegen een 3 – 0 achterstand aan!! Zeer teleurstellend voor de blauwwitte spelers en supporters!
De “kanaries”uit Beilen kregen daardoor vleugels, terwijl Wacker even in een dip verzeild raakte. De rust was voor de Wijkers een opluchting.
Het leek er  na de thee op, dat trainer Hoekstra de neuzen van de spelers weer dezelfde kant had opgekregen, want Wacker ging na de rust vlot uit de startblokken, hoewel de uitvallen van het snelle Beilen niet van gevaar ontbloot waren. Maar………dan lijkt de genadeklap te komen in de vorm van een 4e doelpunt van Beilen. De strijd lijkt gestreden, maar dan blijkt dat de mentaliteit van de blauwwitten een goede  is! Men richt zich nog een keer op, good old Remco Hendriks wordt ingebracht, en met veel geworstel wordt  de eer door Sander Dekker gered. Spelers (en publiek) willen echter meer! En zowaar, het lukt Wacker (Sander Dekker?)ook nog een tweede goal te scoren! De tijd is echter te kort om er nog meer uit te halen.
De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen, dat de overwinning terecht is gekomen bij de ploeg die daar de meeste aanspraak op maakte.
De les voor Wacker moet zijn: “Wacht met het  opstropen van de mouwen niet tot bijna het einde van de wedstrijd!!”
Neem de goede momenten van deze wedstrijd(want die waren er ongetwijfeld!) mee naar de volgende wedstrijd (uit naar De Blesse!!!)