Wedstrijdverslag Pesse-Wacker (beker)

S.V. PESSE – WACKER   1 – 6  (BEKERWEDSTRIJD)

Hè, hè , eindelijk weer eens een wedstrijd van de blauwwitten met een gezicht!! Nou hoor ik de pessimist al roepen: “Nou, wat een kunst tegen een 5e klasser”!!! Nou heb ik,kort geleden,  een sterker geachte tegenstander (ik meende dat het het Nederlands elftal was!!!) zien  spelen tegen een (volgens de kenners althans) stukken zwakkere tegenstander (ik meende dat het IJsland was!!!!) Het resultaat is genoegzaam bekend! De bietenberg op!!!
De elf van Wacker straalde zondag in Pesse , op een prima grasmat,in elk geval iets uit van: “Dat zal ons niet overkomen”!|
Een fris van de lever spelend Wacker nam vanaf het eerste fluitsignaal, het heft  in handen. Met  de rustig keepende Daan Dekker (uit het a-elftal ) in het doel, werden er van achteruit redelijke aanvallen opgezet en met wat meer rust in de afwerking had deze wedstrijd bij de rust al beslist kunnen zijn. Het bleef nu bij twee doelpunten, eentje van Sander Dekker en eentje van Coen van Luin.
Ook na de rust een veel beter Wacker,  dat opnieuw op jacht ging naar meer!
Het kraakte bij Pesse aan alle kanten en Edwin Dekker (zo langzamerhand de topscorer bij de blauwwitten)  mocht vanaf elf meter raak schieten, terwijl Jurjan Lier ook een duit in het zakje deed door nummer 4 binnen te tikken. Bij dit doelpunt moet wel gezegd worden, dat voor treffelijk voorbereidend  werk van Rob van Luin(wat kan deze man toch snel en handig dribbelen!) aan de basis stond.
Edwin Dekker mocht nog een keer naar de elfmeterstip en dan weet je het wel: loeihard nummer 5 in de hoek en de deur werd dicht gedaan door broer Sander Dekker.
Dat Pesse de eer nog wist te redden, is alleen maar belangrijk voor de statistiek.
Een mooie overwinning voor onze mannen, uitstekend geschikt voor de moraal in de groep en  een goeie oppepper voor de thuiswedstrijd tegen Beilen van aanstaande zondag!