Wedstrijdverslag DeBlesse-Wacker

DE BLESSE – WACKER 0 – 3

Om in dit stadium al het woord degradatie in de mond te nemen , gaat wat erg ver, doch als je de laatste week  je oor goed te luisteren legde, kon je in bepaalde Wacker kringen wel al enige ongerustheid constateren!
In het vorige verslag (de verloren thuiswedstrijd tegen Beilen) schreef ik, dat het misschien goed zou zijn, wanneer  Wacker wat vroeger in de wedstrijd de mouwen ging  opstropen.Of het nou deze woorden zijn geweest of de prachtige weersomstandigheden, dat weet ik niet, maar feit was wel dat onze Wackerboys (volledig in het zwart gestoken), op een prima grasmat, lieten zien dat zij het woord degradatie in elk geval nog niet in hun woordenboek hebben staan.
Tegen een tegenstander ,die in een nog beroerder schuitje zit, trok men meteen fel van leer en eigenlijk was het vanaf het begin al duidelijk, dat Wacker voor tegenstander De Blesse, deze zondag althans, een maatje te groot was.
Zonder de afwezigen Derk Jan Theunis en Rob van Luin, trok Wacker meteen fel van leer. Het duurde echter nog tot de 39 ste minuut voor dit in succes resulteerde. Het was goalgetter Erwin Dekker, die met een prima kopbal, de jongens uit De Wijk aan de leiding bracht. Een prima moment zo vlak voor de rust.
De Blesse probeerde meteen na de rust nog wel wanhopig om de gelijkmaker te forceren, doch daardoor kwam er voor Wacker veel meer ruimte. Daar profiteerde, met zijn snelheid,  met name de prima ingevallen Mark Kramer van. Hij stelde Edwin Dekker (alweer hij!) in staat om Wacker naar een 2 – 0 voorsprong te schieten.
En als dan Marcel Muller(na lange tijd weer in de basis) met een prima kopbal de 3 – 0 laat aantekenen, lijkt het varkentje gewassen.
De Blesse probeerde het nog wel, maar ze waren “geknakt” en zo te zien gaat deze symphatieke ploeg een moeilijk seizoen tegemoet.
En Wacker??  “ Een zwaluw maakt nog geen lente”, luidt het spreekwoord, doch gezien de inzet in deze wedstrijd, moeten er toch de nodige punten te behalen zijn in de komende wedstrijden.
Al is dat in de komende wedstrijd tegen kampioens kandidaat Dwingeloo een zware opgave!!!  We zullen zien!!!