v.v. WACKER – V.V. SMILDE’94   2 – 1

Op waarschijnlijk een van de laatste, mooie herfst zondagen, ontving Wacker de v.v. Smilde ’94.”Wat zou dit, onder deze ideale omstandigheden, een mooie wedstrijd kunnen worden,” dacht iedere rechtgeaarde voetballiefhebber!! Onder leiding van de zeer jeugdige scheidsrechter Ben Idema uit Bolsward (hier en daar had hij wat moeite met tegenstribbelende spelers, met name van Smilde) werd het dus niet die verwachte mooie wedstrijd. In tegendeel!!!!! Het werd een van de slechtste wedstrijden die Wacker deze competitie gespeeld heeft. Lag het aan het feit, dat enkele vaste basisspelers van Wacker (o.a.Edwin Dekker, Stefan Pouwels, Mark Kramer) geblesseerd aan de kant bleven, of aan de tegenstander die, vooral voor de rust, beslist weinig goed voetbal op  de mooie grasmat legde?? We zullen het nooit weten!!!

Toch zag Wacker kans om voor de rust een keer te scoren, dankzij een kopbal van Joost van der Weide. Het hadden er echter een paar meer moeten zijn!

En dan ken je zo’n tegenstander van voor de rust, na de rust niet terug!! Met meer dan 100% enthousiasme proberen de Smildigers Wacker terug te dringen. De gelijkmaker kan niet uitblijven! En die komt er dan ook!  Uit een corner komt de bal in de70ste minuut, op miraculeuze wijze in het Wackerdoel. 1-1!!

Wacker voelt en ziet het gevaar om van de bovenste plaats af te “duikelen”, en  zet nog een keer flink aan. Eindelijk krijgt Dennis Westerbeek de kans om een van zijn venijnige schoten los te laten. En………..het is bingo!! Onderweg nog iets aangeraakt ploft de bal in het Smildiger doel. De buit (2 – 1 winst)is (verdiend??) binnen. Jammer, dat een van de spelers van Smilde met rood moest vertrekken wegens aanmerkingen op de leiding,

Volgende week gaat Wacker voor een uitwedstrijd naar “De Blesse”.