v.v.”De Blesse” –  v.v. “Wacker”  2- 4.

De onderste tegen de bovenste, dat was zondagmiddag het geval in het dorpje De Blesse (Friesland) toen de thuisclub De Blesse  Wacker uit De Wijk ontving. Maar voetbal is en blijft een spel vol verrassingen. Hoewel Wacker vanaf de aftrap wel het betere van het spel had, was toch het spel van de sympathieke tegenstander van dien aard, dat het verschil op de ranglijst niet altijd zichtbaar was. Trainer Ger Jan Hoekstra van Wacker heeft de wind niet mee wat het aantal blessures aan het begin van deze competitie betreft. Het lijstje bestond vandaag weer uit: doelman Bart van der Laan, Stephan Pouwels, Winfried Tromop, Coen van Luin en Mark Kramer. Gelukkig heeft men een brede, goede selectie, zodat vervanging niet al te veel problemen oplevert. Met name doelman Daan Dekker verving Bart van der Laan met enkele voortreffelijke reddingen op uitstekende wijze.

Hoewel  het spel  een niet al te hoog niveau kende, was het toch De Blesse, dat in de 30e minuut profiteerde van de onrust in de Wacker verdediging en, tegen de verhouding in,  1 – 0 scoorde. Wacker kwam, terecht, nog voor de rust, door die onvermoeibare Koen Dekker, op de gelijke ruststand van 1 – 1.

Na  de rust moest het dan, volgens de Wackerfamilie , maar gebeuren!!. En zo dacht Dennis Westerbeek er ook over, want met een prachtige “boogbal” vanaf de rechterkant schoof hij de 2 – 1 voor Wacker binnen! En toen Rob van Luin ook nummer drie in het netje van de keeper van de Blesse legde, denk je weer aan die bekende kat in het bekende bakje! Nee dus, want Kevin Klomp, die overigens een prima partij speelde, vergiste zich even in een vreemde “stuiterbal”, trok aan de noodrem en de prima fluitende scheidsrechter Roelof Leuning kon niet anders dan een strafschop geven  . 2 – 3 En omdat die door De Blesse benut werd kwamen er toch nog spannende momenten. Daar hadden onze blauwwitte mannen uit De Wijk geen boodschap aan! Tom Oudman kreeg de opdracht de 4e goal er in te schoppen, zodat Wacker opnieuw  als lijstaanvoerder in de 4e klasse District Noord fungeert!

Volgende week is er een thuiswedstrijd van Wacker tegen V.W.C. (Munnekeburen).