V.V. WACKER –  V.V.PESSE  2  –  1 (VRIENDSCHAPPELIJK)

Vlak voordat deze vreemde competitie 21/22 aan haar z.g. winterstop begint(tot minimaal eind januari), had Wacker kans gezien   om de v.v. Pesse als tegenstander naar De Wijk te krijgen voor het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd. Thuisclub Wacker trad aan zonder 3 vaste 1e elftalspelers, t.w. aanvoerder Edwin Dekker, Dennis Westerbeek en Coen Snoeyenbos. De leiding was in handen van scheidsrechter Klomp. Het leek een leuk “potje” op het prima kunstgrasveld in De Wijk te worden. Veel krachtsverschil was er niet, al leek, dat het in de 2e klas van district Noord spelende  Pesse , technisch iets vaardiger was dan 4de klasser Wacker.

Na 28 minuten nam Wacker de leiding ,toen Tom Oudman met een mooi schot scoorde. En nadat Wilfried Tromop voor Wacker een penalty hoog over had geschoten sloeg de vlam in de pan. Wacker scoorde opnieuw door Maurice Bauderij en daar zat, volgens alles wat als aanhang van Pesse aanwezig was, een “luchtje”aan. Scheidsrechter Klomp bleef echter bij zijn beslissing: Doelpunt!!
Na wat discussie werd er besloten om vroegtijdig te stoppen met de eerste helft.

Maar dan is er gelukkig thee!!!!!!! En wat de kantinebeheerder in die thee heeft gestopt, zal altijd wel een raadsel blijven! Maar feit is, dat beide elftallen, gemoedelijk keuvelend, samen met de scheidsrechter, het veld weer opkomen om de 2e helft  te spelen. Dat Pesse, diep in de 2e helft, toch nog een doelpuntje meepikt, maakt in elk geval deze wedstrijd toch nog tot een nuttig “potje” voetbal.

Jan Tijink.

Reacties zijn gesloten.