V.V. SWEEL – V.V. WACKER

Vandaag was onze club Wacker te gast in Zweeloo (”Sweel” zeggen we in het Drents!) een van die prachtige Z.O. Drentse dorpen, in de 90e jaren van de vorige eeuw, bij de gemeentelijk herindeling onderdeel geworden van de stad Coevorden (daar waren nou niet alle Zweeloérs blij mee!!!)

In Zweeloo zetelt al sinds, 1921 de voetbalclub “V.V.Sweel”. Die naam is niet bij de oprichting in 1921 ontstaan. O nee, er zijn in de loop der jaren vele samenwerkingsverbanden en fusies aan deze naam vooraf gegaan! De naam, die ons nog het best in het geheugen ligt is : Z.B.C.: ZWEELOO BENNEVELD COMBINATIE. Maar…dorpen veranderen, mensen veranderen en ook voetbalclubs veranderen> Zo ontstond, enkele jaren geleden alweer, de naam “S.V.SWEEL”, voorheen spelend in de fleurige rood/witte kleuren, tegenwoordig in het zwart/oranje.

En dat was vanmiddag op die mooie accommodatie, “t ALTERBERG, in Zweeloo, de tegenstander van Wacker in de 3e klasse van de K.N.V.B.

Wat een wedstrijd! Om te beginnen neem ik de vrijheid om onze keeper Ward tot man of the match te benoemen! Ongelooflijk, zoals hij er een aantal “knallers” uitgestompt en uitgeslagen heeft! Formidabel gekeept Ward!

“Was dat nodig dan”, zult u zich afvragen. Nou en of!
De wedstrijd begon rustig, met van beide kanten wat “” verkenningsaanvalletjes” en in de 6e minuut nam Wacker zowaar de leiding door Tom Oudman.  0 – 1. Daarna was het een vrij gelijkopgaande wedstrijd met niet al te hoogstaand voetbal, doch spannend was het wel. Wacker wist de rust met die 1 – 0 te halen.

Na de rust begon het voor Wacker niet al te best toen middenvelder Zinger zodanig geblesseerd raakte, dat hij op een brancard moest worden vervoerd. “SWEEL” vocht met alle krachten die men bezat voor de gelijkmaker, doch de achterhoede van Wacker en met name doelman WARD gaven “niet thuis”. Bij een van de Wackeraanvallen scoorde Joris Brouwer,. doch de goal werd door de wat wisselvallig fluitende scheidsrechter Ferry Hooge uit Hollandseveld, afgekeurd. De strijd werd wel steeds mannelijker en dat leidde tot de tweede gele (en dus rode) kaart voor Koen Dekker. Het klusje voor Wacker werd met 10 man nog zwaarder en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Want toen die geweldig keepende doelman Ward even uitgleed, werd dat toch nog de gelijkmaker voor SWEEL. Grote feestvreugde in het Zweeloër kamp!! Maar je moet nooit te vroeg juichen, dat zullen ze in Zweeloo nu ook wel weten. Want de 10 van Wacker trokken nog eenmaal alles uit de  kast en zowaar “Goudhaantje” Joris Brouwer zorgde er in de allerlaatste minuut voor, dat de feestvreugde van zoëven bij Sweel, zich verplaatste naar de supporters uit De Wijk.  1 – 2.

Wat een heerlijke wedstrijd!

Volgende week speelt Wacker een thuiswedstrijd tegen v.v. Dwingeloo!

Jan Tijink (supporter)
De foto’s tonen de nieuwe inloopshirts met dank aan het vv Wacker sponsorcollectief

 

 

Reacties zijn gesloten.