Wacker lanceert sponsorcollectief voor duurzame ondersteuning

DE WIJK – Op vrijdagavond 20 oktober 2023 ging Voetbalvereniging Wacker feestelijk van start met het langverwachte Sponsorcollectief. De avond bracht niet alleen de sponsorcommissie en het bestuur bij elkaar, maar ook de 1e selectie en alle andere betrokkenen, om de cruciale rol van het Sponsorcollectief als hoofdsponsor te benadrukken.

Niet alle sponsoren waren aanwezig de lancering van het sponsorcollectief.

Het evenement startte met een warm welkom van de sponsorcommissie aan alle aanwezigen. Zowel het bestuur als de 1e selectie waren aanwezig om het belang van het Sponsorcollectief te onderstrepen. De sponsorcommissie, bestaande uit Alfred v.d. Weide, Ruben Kleijer, Maurice Bouderij, Joost v.d. Weide, Maarten Cath, Oscar Datema, en Popko Schuitema, een ervaringsdeskundige van V.V. Staphorst, stelden zich kort voor.

Maar waarom een Sponsorcollectief?
Een voetbalclub heeft doorgaans drie inkomstenbronnen: contributie, kantine-inkomsten en sponsorinkomsten. Echter, om de club goed draaiende te houden, zijn de eerste twee bronnen ontoereikend. De sponsorcommissie heeft in het verleden geleerd dat afhankelijkheid van één hoofdsponsor risico’s met zich meebrengt. Bovendien speelt de voetbalvereniging een cruciale maatschappelijke rol in de plaatselijke gemeenschap, en daarom is het essentieel om de plaatselijke middenstand in de breedste zin van het woord bij de club te betrekken. Het gezegde “Vele handen maken licht werk” is hier zeer toepasselijk. Aanvankelijk dachten de initiatiefnemers dat dit project binnen enkele maanden te realiseren was, maar dit bleek een vergissing. Het project werd een jaar uitgesteld en met een fantastisch resultaat.

Maar liefst 16 sponsors toonden hun betrokkenheid en toewijding aan de club:
Henri Knipmeier Montage
Luuk Compagner Bestratingen
Niek Slomp Coöp Supermarkt
Martin van der Sluis Plasmamade
Edwin Dekker Spans makelaardij
Erik Luyben Lastechniek
Pierre Brouwer Autobedrijf Brouwer
Alet v.d. Beld Interieurwereld Rogat
Warner v.d. Sluis v.d. Sluis Transport
Maria Schützenhofer van de Wiekslag
Hassan Khairi van Mulino
Albert Elpenhof Bouwbedrijf Elpenhof
Erik Bruins IJzervlechtbedrijf Staphorst
Eugene Derksen van Altrex
Maarten van Oosten De Casteleyn
Jeroen Vriend Vriend Sport

V.V. Wacker is een bruisende club die trots is op haar Sponsorcollectief, evenals een zeer actieve supportersvereniging en Business Club Wacker die blijven bijdragen aan noodzakelijke investeringen, zoals de recente restyling van de kantine. Bovendien heeft de club een succesvolle samenwerking met jeugdorganisaties (SJO) IJhorst en Vitesse ’63, die volledig worden ondersteund door kledingsponsor van Spijker Infrabouw.

Het sportpark toont verschillende uitingen van het Sponsorcollectief, zichtbaar op het gebied van de kantine, het scorebord, het programmaboekje en reclameborden langs het veld. Als kers op de taart ontvangt elke sponsor een uniek shirt met zijn eigen logo naast het Wacker-logo zodra de nieuwe thuistenues voor ons 1e team beschikbaar zijn.
Dit alles vormt de solide basis voor Wacker om de club te blijven ondersteunen en verder te ontwikkelen. Het Sponsorcollectief is een voorbeeld van duurzame samenwerking in de sportgemeenschap en biedt een rooskleurige toekomst voor V.V. Wacker en de lokale gemeenschap. Na de toespraak van Willem Dekker werd er nog een foto gemaakt van het nieuwe collectief. En werd er gezellig nagepraat onder het genot van een hapje (mede aangeboden door Restaurant Mulino) en een drankje.

De sponsoren samen net de initiatiefnemers op de foto. Foto’s: BS/weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Reacties zijn gesloten.