Wacker 1 – WVC 1 5-0

Het was alweer de 7e wedstrijd van deze competitie vanmiddag op het sportpark aan de Wiltenweg. En als tegenstander fungeerde de voetbalvereniging V.W.C. uit het Friese Munnekeburen, een fusieclub uit 2009, waarbij de afkorting V.W.C. luidt: V.O.G. De Westhoek C0mbinatie.

De rood/blauw gestreepte jongens uit Munnekeburen hadden als ruggesteuntje een overwinning  vorige week van 2 – 1  tegen het sterke R.K.O.(Rutten, N.O.polder). Trainer  Gert Jan Hoekstra van Wacker heeft, tijdens dit eerste gedeelte van de competitie met een “leger” aan blessures te kampen en dan is het knap dat je nog steeds ongeslagen bent.  Vandaag waren 3 basisspelers t.w. Stephen Pouwels, Koen  van Luin en Mark Kramer nog niet inzetbaar, terwijl jeugdkeeper Bart van der Laan  nog niet weer op de reservebank zat.

De wedstrijd, onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Kats uit Heerenveen, liet meteen al zien, dat dit V.W.C. nou niet een “katje is, dat je zonder handschoenen kunt aanpakken”. Men beschikt over enkele zeer jeugdige (snelle) spelers, die  de achterhoede van Wacker zo nu en dan te snel  af waren. Maar dan gaat de routine bij Wacker, onder leiding van de voortreffelijk spelende .aanvoerder Edwin Dekker,een woordje meespreken. Men neemt het initiatief, om dat eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer af te staan. Doelpunten konden niet uitblijven!!

Eerst scoorde Coen  Dekker een prachtige goal via de binnenkant van de paal en even later dacht Dennis Westerbeek:” Kom, laat ik het eens proberen met een venijnig schot van afstand”’! Bingo, in de verste hoek.!

2 – 0 ,een mooie stand om te gaan rusten. Na de rust werd het duidelijk dat Wacker toch wel een maatje te groot was(en is) voor deze dappere mannen uit Munnekeburen. Het initiatief kwam duidelijk bij onze blauwwitten te liggen-. En logischerwijs werd de stand in het voordeel van Wacker opgevoerd. Achtereenvolgens scoorden Edwin Dekker (3 – 0),Coen Dekker (4 – 0) en Joost van der Weide maakte met 5 – 0 het karwei af.

A.s. zondag heeft Wacker een vrije zondag  en donderdagavond a.s. speelt men een oefenwedstrijd,  om 20.00 uur , in De Wijk,  tegen v.v. Tiendeveen).De zondag daarop, 27 november,  zou Wacker periodekampioen kunnen worden in de uitwedstrijd tegen v.v. Makkinga””!!!!

Jan Tijink.

Op de volgende foto’s  is 1 van doelpunten in de maak