F.C. OLDEMARKT – V.V. WACKER  2 -2

De laatste loodjes van de competitie 2022/2023 staan op de rol. Voor sommige clubs (zoals tegenstander F.C. Oldemarkt van vanmiddag) is er weinig meer te “verdienen”, doch voor Wacker mocht  er, gezien deelname aan een eventuele nacompetitie, niet verloren worden. Een en ander was ook duidelijk te zien aan de houding van de spelers van beide ploegen. F.C. Oldemarkt speelde vrijuit, had daardoor een duidelijk overwicht voor de pauze, terwijl aan Wacker zijde bijna niets lukte. En mede ook door de onverwachte hoge temperatuur, viel er voor het weinige publiek (hooguit 50 bezoekers)weinig te genieten. Terwijl Wacker wel wat kans(jes) kreeg , was het toch F.C. Oldemarkt dat een  2 – 0 voorsprong nam, waarbij ze bij het 2e doelpunt wel enige hulp kregen van doelman Daan Dekker.

Ik denk, dat trainer Gert Jan Hoekstra in de kleedkamer van Wacker, in de rust, wel even “flink in de bus heeft geblazen””!!!

En niet geheel zonder resultaat, want er stond na de rust een herboren Wacker (dat trouwens de nodige jeugdspelers miste in verband met de schoolexamens) in het veld. En hoewel het spelpeil nog steeds niet hoog was, kwamen er kansen te over voor onze blauwwitten. De aansluiting kon niet uitblijven en Joris Brouwer schoot met een gericht schot weer nieuwe hoop in de Wijker harten. 2 – 1.En je zag dat er meer inzat voor onze “Wiekers”. En dan is daar altijd  good-old/aanvoerder Edwin Dekker die als reddende Engel optreedt. Met “de kop” en snoeihard vloog de gelijkmaker in de touwen.2 – 2.Hoewel er voor Wacker misschien nog wel meer in had gezeten, vonden beide ploegen het kennelijk zo wel goed! Scheidsrechter De Roos uit Heerenveen floot op beheerste (dus prima) wijze, deze wedstrijd.

Zondag de laatste competitie- wedstrijd voor Wacker, in De Wijk, tegen v.v. Mildam.

En daarna????  We zien   het wel!!!

Jan Tijink (supporter)

Reacties zijn gesloten.