Van wie?…………Koen van Luin

Van wie is dat d’r iene??????

Hij heeft al het een en ander van de wereld gezien! Zijn vader is(was) marinier,  (inmiddels met pensioen)en daardoor vloog het gezin nog wel eens all over the world! Over wie ik het heb??
Over Koen van Luin, van 7 december 1993, geboren te Ede en tegenwoordig domicili houdend  aan de Commissieweg 34, alwaar pa Van Luin ,na zijn militaire loopbaan, een dierenpension drijft. Koen heeft nog twee broers, Rob (de bij ons bekende spits in het 1e van Wacker) en Thijs, die nog in de jeugd van onze vereniging speelt.
Koen heeft in Amerika gewoond en heeft daar ook gevoetbald, doch uiteindelijk kwam hij terecht bij zijn eerste Nederlandse voetballiefde: de 1e klasser D.T.S. in Ede.In Ede heeft Koen ook een gedeelte van zijn onderwijsleven gesleten. Basisschool, gevolgd door V.M.B.O.  En toen pa Van Luin besloot naar de Eemten (de voorstad van De Stapel) te verhuizen om daar een dierenpension te verzorgen, moest Koen wel mee. Zijn onderwijs vervolgde hij op de christelijk scholengemeenschap “Dingstede”in Meppel en tegenwoordig zit hij in het laatste jaar van het M.B.O. in Zwolle (installatietechniek).
Wat het voetballen betreft, kwam hij uiteraard terecht bij onze club Wacker(in het B-elftal) en daarna heeft hij enkele jaren in het A-elftal gespeeld, waarmee hij(met als trainer Machiel Morsink) kampioen werd. Doordat Koen er nog wel eens een goaltje inlegde, kwam hij in de picture bij trainer Hoekstra en die nam hem regelmatig mee  bij het 1e elftal. Al scheurend en sleurend maakte Koen bij iedereen veel indruk en het was dan ook geen wonder dat hij dit seizoen doordrong tot de vaste kern van dat 1e elftal. Koen is een zwervende spits, die graag naar buiten trekt en daardoor ook regelmatig op een van de vleugels te vinden is. Hij houdt de achterhoede van de tegenpartij de gehele wedstrijd flink bezig.Het scoren is er op dit moment een beetje af, maar Koen is er van overtuigd dat dat eerdaags weer terugkomt. Hij vindt de tegenstanders in de 2e klasse een goed niveau hebbend en het zal voor onze blauwwitten, aldus Koen, “een pittig seizoen” worden.Maar gezien zijn enthousiasme zijn de tegenstanders in deze klasse nog niet van onze Koen af!!
Koen heeft geen specifieke favoriete club, hij kijkt veel voetbal en hij heeft wel een favoriete speler (en dat zal u en mij niet verbazen), dat is Dirk Kuyt!
Veel succes Koen!

Jan Tijink

Reacties zijn gesloten.