Van wie?…………Frank vd Berg

VAN WIE IS DAT D’R IENE??

Daar stond hij dan! In de 4e competitiewedstrijd van Wacker 1 in de tweede klas! De kleine man, 17 jaar jong, door trainer Hoekstra als linksback gebombardeerd als vervanger van de vertrokken Dieter Kroek.
Wie is eigenlijk dat fragiele mannetje??. Daarom heb ik hem maar eens even aan de interviewtafel uitgenodigd om mij een en ander te vertellen.
Frank is geboren op 8  januari 1996 in Meppel en woont met ouders  en zijn broer op het adres Commissieweg 24,waar zijn vader een schildersbedrijf heeft.
Hij heeft onze openbare basisschool “De Horst”doorlopen, is daarna naar de Rijksscholengemeenschap “Stad en Esch” te Meppel gegaan, alwaar hij op dit moment in de 6e klas van het gymnasium zit.. De bedoeling van Frank is om volgend jaar geneeskunde in Groningen te gaan studeren en daarna radioloog te worden! Toe maar!
Zijn voetballoopbaan begon Frank uiteraard bij onze club Wacker en zijn talenten kwamen al snel boven drijven. Dat had tot  gevolg, dat hij vanuit zij tweede e-jaar in de pupillen, gescout werd door F.C. Zwolle. Frank heeft toen een tijdje (in samenwerking met F.C. Zwolle) in Zwolle op school gezeten, en gespeeld in de D1 van F.C. Zwolle(PEC). Hij moest toen (ook in elftallen van de K.N.V.B) linksback spelen, iets waar hij het niet altijd mee eens was.
Er ontstond een breuk en Frank zwaaide af naar de v.v. Staphorst. Daar heeft hij twee jaar in de C1 gespeeld, doch door een niet al te beste samenwerking met betrekking tot trainingstijden en “huiswerk maken” (2 à 3 keer in de week op de fiets van De Wijk naar Staphorst) besloot Frank terug te keren naar zijn oude liefde Wacker. Daar werd hij deelgenoot van het A1 elftal(getraind door Machiel Morsink), waarmee hij een jaar geleden kampioen werd.
En ook het afgelopen seizoen speelde hij met dit A1 team.
Voor het begin van dit seizoen hevelde trainer Hoekstra hem, met nog enkele jongens van dit elftal, over naar de 1e selectie van Wacker.
En Frank heeft, zowel in de oefenwedstrijden als in de eerste 4 competitiewedstrijden, zo goed gepresteerd, dat hij min of meer een vaste plaats heeft veroverd als…………..(u raadt het al!) links back in dat 1e elftal. Frank heeft (zegt hij zelf) z’n oog nog steeds wel gericht op een plaats op het middenveld, maar hij begint zich ook steeds beter te voelen op die (aanvallende) linksbackplaats. De tijd zal het ons leren.
Frank leeft voor zijn sport, gaat voor een wedstrijd niet uit, drinkt bijna geen alcohol en rookt niet.
Lezen doet hij veel (moet ook wel gezien zijn studie) kijkt graag T.V. series en is fan van PEC Zwolle. Wesley Sneijder vindt hij nog steeds een superspeler!
Hij geeft zijn ouders een dikke pluim voor het feit, dat zij hem tot nu toe altijd zo goed begeleid hebben.
Ik denk dat Wacker zuinig moet zijn op dit (rechtsbenig!) talent.

Jan Tijink

Reacties zijn gesloten.