Van wie?…………Joost vd Weide

VAN WIE IS DAT D’R IENE???

Het is dinsdagavond 15 oktober, de eerste training na de voor vriend en vijand verrassende 3 – 3 wedstrijd tegen Dieze West. En bij mij aan de interviewtafel zit opnieuw een van de “jonkies” van de huidige 1e selectie. Hij is 16 (!!) en wordt op 3 november a.s. 17!!
Het is de vrolijk ogende Joost van der Weide, een boy uit een echt voetbalgezin want vader Alfred blaast nog steeds zijn partijtje mee in het 3e elftal van Wacker, broer Nick speelt in het 1e elftal en zijn  kleinere broer Max doet zijn uiterste best in D3. Daarnaast heeft Joost nog 3 half-zusjes.
Het wordt een vrolijk gesprek met een makkelijk pratende Joost.
Uiteraard heeft hij de basisschool in ons dorp doorlopen, zit inmiddels ( na een paar uitglijdertjes) in Mavo 3 van de Christelijke Scholengemeenschap “Dingstede”in Meppel. Hij is van plan zich hierna te bekwamen op het  Deltion College in Zwolle in  ’t vak van“Evenementen-Podiumbouwer”
Joost is als voetballer begonnen bij de pupillen van WIJC, heeft een uitstapje van een jaar gemaakt naar Staphorst, maar keerde toch terug bij zijn oude liefde in De Wijk. Daar heeft hij de laatste twee jaren gespeeld in het A-elftal van Machiel Morsink, waarmee hij 2 seizoenen geleden kampioen werd. Vorige jaar mocht Joost al op zeer jeugdige leeftijd zo nu en dan eens even ruiken aan het 1e elftal, wanneer trainer Gert Jan  Hoekstra hem er bij haalde.
En in dit seizoen zit Joost tegen een basisplaats aan, al speelde een blessure hem de laatste weken parten om definitief door te breken.
Afgelopen zondag mocht hij 70 minuten in de basis staan en werd toen gewisseld, hetgeen hem slecht aan stond!!(hij beloofde mij trouwens dat die afkeurende houding, richting Jan en alleman,  niet weer voor zal komen!!Daar houden we je aan Joost!!!)
De voorkeur van Joost gaat uit naar linker- of rechter spits en dat is, gezien zijn snelheid, niet zo’n gekke optie. Hij is zich er van bewust dat hij nog veel moet leren, doch zijn leergierigheid is groot!
Zijn favoriete club is PEC in Zwolle en als favoriete speler ziet hij wel wat in het duo Robben/Messi(Toe maar!).
Joost vindt de sfeer rondom  de huidige selectie pico bello!
We hopen nog veel van dit, toch nog erg jonge talent, te kunnen genieten.
Succes Joost!

Jan Tijink

Reacties zijn gesloten.