Rubriek: Wat me opviel……..

WAT ME VANDAAG, GISTEREN, VORIGE WEEK, VORIG JAAR, KORTOM: AL JAREN OPVALT

Zolang ik al meeloop in de voetballerij (en dat is al heeeeeel lang) vraag ik me elk jaar weer af: “Waarom gooit onze machtige K.N.V.B. de competitie voor het amateurvoetbal  in de periode 15 december tot 1 maart er niet radicaal uit?”Iedereen weet dan waar men aan toe is!
Ons veldvoetbal is absoluut geen wintersport! Want wat  gebeurt er nu telkens? (zoals deze zondag 26 januari) Een groot gedeelte van het amateurvoetbal wordt op zondagmorgen afgelast  en  een klein gedeelte gaat door(wat zullen die velden, waarop vandaag gespeeld is, er heerlijk uitzien!!!) Dus moet er een ingelaste wedstrijddag komen, waarbij de clubs die vandaag gespeeld hebben, vrij zijn.
En wat een onkosten worden er gemaakt! Voorgereidingen als verwarming van kleedkamers en kantines, klaarmaken van velden, reclame-aktiviteiten enz. enz.
En denk ook eens aan de vele amateurvoetballers die op wintersport gaan, waardoor sommige verenigingen met gehandicapte elftallen het veld in moeten.
Waarom dat gejaag om voor 1 juni klaar te zijn? Om al die zandvlakten (trainingsvelden) weer in te zaaien, die dan in november weer omgeploegd zijn????
Waarom niet wat meer gebruik gemaakt van de lange zomeravonden in april en mei. Als men 2 of 3 keer per week traint, kan men ook wel 2 wedstrijden in een week spelen.
Maar de wegen van onze K.N.V.B. zijn ondoorgrondelijk en…zullen dat ook wel blijven!!!

Jan Tijink

Reacties zijn gesloten.