Van wie?……….Daniel Knoll

Van wie is dat d’r iene?

Omdat er bij het begin van een nieuw seizoen nog wel eens een nieuw gezicht wil verschijnen in de selectie, leek het mij goed om de rubriek “Van wie is dat d’r iene” weer even op te pakken.
En een van de nieuwe gezichten is een opvallende figuur. Niet omdat hij zich bijzonder of opvallend gedraagt, nee hij heeft een andere huidskleur. Hij is pikzwart met parelwitte tanden en schitterend zwart haar.Hij heeft een gewone Nederlandse naam en wel Daniel Knoll.  Daniel woont in Staphorst, hij is geboren in Zuid Afrika, hij kent zijn biologische ouders niet en is door zijn huidige ouders (een Nederlandse moeder en een Afrikaanse vader) als baby geadopteerd. Zijn vader is tandarts in Hasselt.
Daniel is geboren op 18 oktober 1991 en heeft tot zijn 7e jaar in Afrika gewoond, is toen met zijn ouders naar Nederland verhuisd en via Zaanstad in Staphorst terecht gekomen. Daar heeft hij de basisschool doorlopen, is naar “Dingstede” gegaan, daarna naar het M.B.O. in Zwolle, om uiteindelijk terecht te komen op het CIOS in Heerenveen, waar hij afgestudeerd is als  voetbaltrainer/coach met als bijvakken volleybal en squash. Op dit moment is hij trainer/coach van een van de jeugdelftallen van Staphorst. Bij die vereniging heeft hij vele jaren gespeeld (met nog een uitstapje van enkele jaren naar Alcides (in het B en A elftal) doch door zijn functie als trainer/coach kon hij het actieve voetbal niet meer uitoefenen op zaterdag. Zodoende is hij terechtgekomen bij Wacker in De Wijk. Zijn grootste hobby is lezen en (schrik niet!!) ……….straatvoetbal (wie hem ziet spelen zal dat duidelijk kunnen zien!!!) Daniel vindt Wacker een “warme” club, waar hij voortreffelijk door de groep is opgevangen.
Zijn snelheid is bijna te vergelijken met die van de 100 meterloper Martina, doch hij heeft zich nog geen vaste plaats in het 1e elftal  weten te veroveren. Maar als ik hem mag geloven, zal dat niet lang meer duren!!
Daniel is een fervente aanhanger van F.C. Twente.
In de periode dat ik hem nu gevolgd heb, heb ik kunnen ontdekken dat hij  een geweldige, humoristische sfeermaker is die zich, zo te zien, uitstekend thuisvoelt in het blauwwitte kamp.
We heten hem welkom en wensen hem veel plezier.

Jan Tijink

 

Reacties zijn gesloten.