Wacker onderuit in Schoonebeek

Er zijn van die voetbalzondagen waarop het een beetje tegenzit. Dat was zondag het geval in Schoonebeek, waar Wacker op bezoek was. Niet dat de overwinning van S.V.V. ’04 (3 – 0) onverdiend was, maar hij viel wat hoog uit.

Op de prachtige accommodatie van S.V.V. ’04 begon Wacker enthousiast, maar al na 6 minuten moest alles wat Wacker was, flink slikken. Door een foutje van de anders zo betrouwbare keeper Wart van Holsteijn stond het meteen 1 – 0 voor de Schonebekers. Het scheelde maar een haartje of Wart was voor de tweede keer verrast, maar dat liep gelukkig goed af. Wacker herstelde zich snel en was, goed voetballend, de betere ploeg. De achterhoede, met een geweldig spelende Koen Dekker, hield de poort goed gesloten, en in de voorhoede wachtte men op de gelijkmaker, want er waren genoeg kansen. Tot de thee bleef het een redelijk spannende, gelijk opgaande wedstrijd.

Net na de thee gebeurden er in de eerste minuut miraculeuze dingen voor het doel van S.V.V. Het enige wat ontbrak was dat de bal er niet in ging! Dat zou zeer verdiend zijn geweest. Wacker zwoegde verder, maar de grootste teleurstelling volgde toen de geweldige aanvoerder en opnieuw prachtig spelende Edwin Dekker zo aan zijn hoofd werd geraakt dat hij per brancard van het veld gedragen moest worden. Het zag er slecht uit. Het is goed om hier te vermelden dat het van groot belang is dat dit soort attributen onmiddellijk bij de hand zijn. Het duurde namelijk erg lang voordat men de brancard had gevonden!

Het vertrek van aanvoerder Edwin was de dreun die Wacker net niet kon verdragen. S.V.V. ’04 kon daardoor uitlopen naar de 3 – 0 overwinning. Namens iedereen die blauwwit een warm hart toedraagt, wens ik de sympathieke aanvoerder Edwin van harte beterschap en hopen we hem binnenkort weer als aanvoerder te begroeten! Volgende week zondag speelt Wacker thuis tegen Beilen.

Jan Tijink (supporter)

Reacties zijn gesloten.