WAAR LIGT, STAAT OF HANGT DE BRANCARD?????

De volgende situatie deed zich zondag voor bij de wedstrijd v.v. SVV 04 (Oud Schoonebeek) tegen v.v. Wacker (De Wijk) gespeeld in Schoonebeek.

Bij een situatie voor het doel van Wacker, lag aanvoerder Edwin Dekker (Wacker) plotseling bewegingsloos op de groene (natte) grasmat. Het deed mij denken aan Bas Dost van NEC ,die onlangs ook volkomen bewegingsloos bleef liggen. Natuurlijk rende onze verzorgster van Wacker, Isabelle (trouwens ook die van SVV 04) met grote spoed richting Edwin. Men zag meteen, dat het er niet goed uitzag! Er werd geroepen en gebaren gemaakt om met een brancard te komen. En dan verwijs  ik u maar even naar de titel boven dit stukje. Je ziet allerlei mensen in beweging komen om de brancard te vinden. Gelukkig was er één man die kennelijk wist waar die brancard lag, stond of hing. Maar het duurde veel te lang voordat hij, al wandelend met een soort brancard onder de arm, dwars over het veld liep. Een minuut is in zo’n situatie van levensbelang!!! Edwin lag inmiddels een klein kwartier op de koude, natte grasmat.

De ziekenauto was inmiddels gearriveerd en Edwin kon (gelukkig) vervoerd worden richting ziekenhuis.

Ter geruststelling: Op het moment dat ik dit artikeltje schrijf (het is maandagmorgen) heb ik Edwin zojuist aan de telefoon gehad en ik kan namens hem zeggen dat het de goede kant opgaat:

De moraal van dit verhaal:

Is elk bestuurslid, elke trainer, elke leider, elke verzorger enz. op de hoogte van de situatie zoals boven dit artikel staat?

Ook als je op veld 9a (zo maar een voorbeeld) speelt? Het lijkt mij voor een bestuur van een voetbalclub (het is een sport met vaak flink lichamelijk contact!!)van belang, toch eens te evalueren  en te kijken in hoeverre de club in een en ander voorziet!

Jan Tijink (supporter)

Reacties zijn gesloten.