Seizoen 2014-2015

SEIZOEN 2014 = 2015

Het is een geweldige dooddoener als ik begin met te zeggen: “Het was me het zomertje wel in 2014”!. In de eerste plaats een geweldig aanbod van prachtige sport op T.V. Denk alleen maar aan dat fantastische W.K.-voetbal in Brazilie, de Tour de France, tennis op Wimbledon,een schitterende wedstrijd Touw-trekken in De Achterhoek en dan was er ook nog een fascinerend nieuw spel bij de diverse dorpsfeesten n.l. “het zwientiestikken, geblindoekt in een modderbad” Onze creativiteit schijnt  onuitputtelijk te zijn!!
Helaas heb ik door huiselijke omstandigheden(waarover ik het hier verder niet wil hebben) van al het hier genoemde schoons niet volop kunnen genieten
En dan, zo’n 10 dagen geleden, al fietsend door het dorp, zie ik dat er weer gevoetbald wordt door onze blauwwitten en wel tegen de roodwitte mannen uit Nijeveen. Iedereen roept al meteen:” Ie kunt  d’r nog niet veule op an, want ze hebt nog mar iene keer traint en d’r bint nog een bulte jongs op vekaansie”!! Met die mededeling fiets ik mar weer naar huis, om een week later dezelfde constatering te doen. Nu lopen er 11 groen/witte mannen van de VAM uit Wijster als tegenstanders. En weer roept dezelfde “supporter” van vorige week:”ie kunt d’r’ nog  niet veule op an, want ze hebt nog mar twee keer traint en d’r bint nog een bulte jongs op vekaansie”!!
De beste man zal er wel verstand van hebben, want wat er op de grasmat wordt neergelegd is inderdaad niet veel soeps!!
Met een toch wel wat ongerust gevoel(de bekercompetitie staat voor de deur en ook de competitie is dichtbij!!) in de wetenschap dat er nog een” oefenpotje” volgt, fiets ik maar weer naar huis.
En inderdaad is enkele dagen later (op een avond) het altijd lastige  ’v.v.Pesse”,uitkomend in de 4e klasse van de zaterdagmiddagcompetitie, uitgenodigd als laatste sparringpartner voordat het “grote feest” kan beginnen.
En dan denk je: “Nu zullen onze blauwwitte mannen er wel klaar voor zijn”. Maar onze trouwe supporter is er ook weer en hij weet mij vooraf al te vertellen dat ze nog maar 3 weken hebben getraind en dat ”er nog een “bulte jongs op vekaansie bint”.!!!!
Gelukkig schieten onze mannen er die avond 4 bij de groenwitte brigade uit Pesse naar binnen,doch omdat die Pessenaren ook niet onder een eend zijn uitgebroed, schieten zij er dan maar 5 in! Einde oefencampagne!! 3 nederlagen in een thuiswedstrijd!!
Daar zullen ze (o.a. in Jubbega) niet wakker van liggen.
Maar wacht even!! Er is nog een toetje aan de oefencampgne verbonden in de vorm van 3 bekerwedstrijden(1 uit en 2 thuis)
Dus afgelopen zondag op naar mede 3e klasser “Sleen”. Gelukkig is “de supporter”er niet om mij te vertellen, dat ze nog maar 4 weken getraind hebben en dat er nog een bult jongs met vekaansie bint.Integendeel, het blijkt dat er flink getraind is en dat een bult jongs al terug is van vekaansie.En dat is te zien.  Vanaf het begin wordt “Sleen” over de knie gelegd en het wachten is op het eerste doelpunt en dat valt ook wel,,,, alleen voor ons aan de verkeerde kant. Toch weer een 1 – 0 achterstand!Dat wordt ook de ruststand.
Wat trainer Gert Jan ze in de rust verteld heeft(misschien wel niets)maar er komt na de rust een elftal het veld opgestapt waar de overwinningsdrift vanaf spat.”Sleen kan het echt niet meer bijsloffen, nu Wacker laat zien, niet voor niets een jaar 2e klasser te hebben gespeeld.Intelligent spel, zoals we ook wel wedstrijden in het vorige seizoen hebben gezien. Goeie passes, snel omschakelen.
De doelpunten kunnen/mogen niet uitblijven. Wesley Bezemer (een mooie, nieuwe aanwinst, met een prachtig “linkerbeen”)probeert het van verre afstand en omdat de keeper van “Sleen” nog niet helemaal bij de les is, ligt de gelijkmaker in het net.
Die Wesley is een Meppeler doordenker. Want hij denkt:”Als dat zo gemakkelijk gaat, dan proberen we het nog een keer”! En met een geweldige loeierd ligt nummr 2 achter de verbouwereerd kijkende keeper van “Sleen”. En omdat “Sleen” er volkomen doorheen zit, moet “Wacker” eigenlijk  deze klus afmaken. Dat lijkt er ook op, als “tank” Koen van Luin met een juweeltje nummer 3 laat aantekenen.
En toch laten onze jongens de Slener Boys nog terugkomen tot 3 – 2. En dat moet er nog uit!!

Jan Tijink

 

 

Reacties zijn gesloten.