SJO Triville JO15-1 wint tegen kampioen Genemuiden JO15-1

Op het zonnige sportpark in de Wijk stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Er werd gespeeld tegen kersvers kampioen van de hoofdklasse, dat was Genemuiden. Het veld lag er goed bij en het weer zat dus ook mee. Dan de opstelling:

(4-5-1)

Ryan Haasjes
Abel Bertrand, Renzo Koeling, Niek Houweling, Daan Matser, Fenno Jansen
Bart van Bergen, Damian Bosch, Seye Oostra Ewan Prent
Luuk Lubberink

Wissels: Savin Brinkman, Thijs Boverhof, Luca Stekelenburg en Sem Schuldink
Geblesseerden: Jesse ten Berg en Badry Steenbergen

De wedstrijd werd om 9:00 op gang gebracht door scheidsrechter Hoogeveen. De speelwijze werd meteen goed opgepakt en je zag dat Genemuiden daar moeite mee had, inzakken en dan de snelheid van Ryan gebruiken om te counteren.

Het eerste wapenfeit kwam van de kant van Triville. Een vrije trap op een mooie positie net buiten de 16. Renzo ging erachter staan en deed alles goed, alleen de bal spatte uiteen op de kruising.

Aan de andere kant was het wel raak. De corner van Genemuiden kwam gelukkig terecht bij de 2e paal en werd daar goed binnengeschoten (0-1).

Daarna kreeg Ryan 2 goede kansen, maar die werden beide knap gepakt door de keeper van Genemuiden. Bij de 2e kans raakte Ryan wel geblesseerd dus moest eraf, Luca was zijn vervanger en we gingen gokken op zijn snelheid.

Dat wierp meteen zijn vruchten af, Ewan stuurde Luca diep met een goede pass en 1 op 1 met die goede keeper wist Luca wel te scoren (1-1).

Even later werd Luca weer weggestuurd en zag hij dat de keeper te ver van zijn doel stond, dus probeerde hij de bal van een metertje of 30 over de keeper heen te schieten. Alleen de bal ging te hard en dus net over.

Rust (1-1).

Na de rust ging Triville verder waar het mee bezig was, namelijk inzakken en dan snel de bal naar voren spelen. Maar dit had Genemuiden ook door dus zij gingen dit beter verdedigen.

Toch kwam Triville op voorsprong Renzo werd in de diepte gestuurd en hij legde de bal terug op de meegelopen Abel en hij krult de bal knap in de rechterbovenhoek (2-1).

Na de voorsprong drong Genemuiden meer aan. Ze kwamen door aan de rechterkant, een lage voorzet bereikte de spits, maar Luuk zorgde ervoor dat Triville op voorsprong bleef.

Renzo zorgde ervoor dat de voorsprong werd uitgebreid. Hij werd opnieuw aan de linkerkant in de diepte gestuurd, hij nam de bal mee en schoot met zijn linkervoet de bal heerlijk in de p (3-1).

Daarna viel ook Abel geblesseerd uit met een polsblessure, hij werd vervangen door Sem.

De 2 jongens van de JO15-2 creëerden met z’n tweeën ook nog een goede kans, een 1-2tje kwam bij Sem terecht, maar zijn schot miste wat kracht.

Scoreverloop:
18’ 0-1 Genemuiden
28’ 1-1 Luca Stekelenburg
56’ 2-1 Abel Bertrand
64’ 3-1 Renzo Koeling

Zo kwam de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tot een einde en we sloten het mooi af tegen de kampioen van deze competitie.

Nu rest de bekerfinale nog, deze gaat gespeeld worden op zaterdag 3 juni in Jubbega!
Dus niet in Hoogeveen zoals eerder vermeld. In Jubbega gaat er worden gespeeld tegen Hardegarijp JO15-1 om 10:00 uur.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.