Promotiewedstrijd(en) Wacker 1

Op veler verzoek hierbij een antwoord op de vraag hoe het nu precies zit met eventuele promotie van Wacker 1 naar de tweede klasse. Allereerst: na het ongeslagen seizoen in de vierde klasse blijkt de selectie van GertJan Hoekstra ook sterk genoeg om mee te doen met de besten in de derde klasse. Wacker is als derde geëindigd in de competitie en dat is op zich al een groot compliment waard!

Eventuele promotie is evenwel nog wel ver weg. Een drietraps-raket, te beginnen met een eerste wedstrijd op 4 juni, een halve finale op 11 juni en een finale op zondag 18 juni 2023. Een lange weg derhalve.

En wie worden dan de (eventuele) tegenstanders? Wat vaststaat is, dat Wacker 1 op zondag 4 juni a.s. vanaf 14.00 uur een thuiswedstrijd speelt tegen Renado (Recht Naar Doel) uit Sint Nicolaasga. Renado is als zevende geëindigd in de derde klasse B en als winnaar van de laatste periode toegelaten tot promotiewedstrijden.

De winnaar van deze wedstrijd zal het in de halve finale op zondag 11 juni as. op gaan nemen tegen SC Erica. Net geen kampioen geworden in 3D en een geduchte tegenstander, die het het gewend is om in de hogere klassen van het amateurvoetbal te spelen. Deze wedstrijd zal in Erica plaatsvinden.

En zou Wacker dan deze twee pittige potjes ‘overleven’, dan wacht de finalewedstrijd op neutraal terrein op zondag 18 juni 2023. Wie daarin de opponent zal zijn, blijft natuurlijk nattevingerwerk. Om er maar eens eentje te noemen: VV Ruinen..!

Zoals al gezegd: Wacker 1 beleeft opnieuw een geslaagd seizoen. Een keurige eindrangschikking en in ieder geval één bonuswedstrijd op 4 juni a.s. Het zou mooi zijn als het op deze genoemde zondag lekker druk is aan de lijn om Wacker 1 aan te moedigen!

Reacties zijn gesloten.