Wedstrijd verslag Wacker – Erica

WACKER – S.C. ERICA (BEKER) 1 – 3
Na een aantal prachtige herfstzondagen, was het op zondag 16 november met de weersomstandigheden goed mis!! Het regende werkelijk de gehele dag, doch net niet hard genoeg om de bekerwedstrijd tegen S.C. Erica af te gelasten. Want inderdaad, Wacker had tegen deze sterke tegenstander geloot voor de volgende bekerronde.
S.C. Erica: een voetbalbolwerk in Z.O. Drenthe, voortgekomen uit een fusie in 1966 van twee clubs n.l. Ericase Boys en Erica. En die fusie wierp inderdaad zijn vruchten af, want men schoot in een sneltrein naar de hoogste amateurregionen van Nederland. Zelfs de hoofdklasse werd bereikt!.
De laatste jaren zijn ze weer wat afgezakt, doch zij zijn nog steeds een goede 1e klasser.
En het was dan ook logisch dat er, onder toeziend oog van toch nog een flink aantal toeschouwers(vooral uit Erica) wel wat verschil in de beide ploegen zat op zondagmiddag 16 november j.l.
In het begin overheerste de roodwitte brigade uit Erica, doch je zag bij Wacker toch wel al een beetje de gedachte van: “Hé, hier valt misschien toch wel iets te halen”. Het was dan ook een beetje sneu dat Erica met een “Lucky-bal” Sander Veenstra het nakijken gaf. Doch diezelfde Sander was niet te beroerd om, met een flitsende reactie een wel erg gemakkelijk door scheidsrechter Beekman uit Bant gegeven penalty,uit zijn doel te ranselen.
Wacker kroop, met enthousiast spel, steeds meer uit haar schulp en haalde met een 1 – 0 achterstand de rust.
Na de rust het zelfde spelbeeld, met een steeds brutaler wordend Wacker.
Het was dan ook erg jammer dat Erica, opnieuw met een gelukkig schot, op 2 – 0 kwam.De uitermate sportieve strijd leek gestreden, zeker toen het ook nog 3 – 0 werd. Het siert echter het moreel van de blauwwitten, dat ze bleven knokken voor een (verdiend) tegendoelpunt. En gelukkig kwam dat er!. En wie anders dan de goalgetter van dit seizoen,aanvoerder Edwin Dekker ,smaakte het genoegen om dit doelpunt te scoren.
Het “bekerdoek”voor Wacker is gevallen, maar als je als 3e klasser op deze wijze een 1e klasser partij kunt geven, heb je het goed gedaan. Hulde!
Op naar Trinitas voor de competitie.