Wacker kampioen 1e periode

v.v. Makkinga -v.v. Wacker  2 – 4

(WACKER PERIODEKAMPIOEN!!!!)

Door alle coronaproblemen er om heen, kwam het feit, dat onze voetbalclub Wacker vanmiddag in Makkinga zijn eerste kers op de slagroomtaart kon verdienen in de vorm van een periodekampioenschap, bijna in de vergeethoek en  toch was het zo! Doodzonde natuurlijk, dat dit dan moest gebeuren zonder publiek en zonder supporters !Maar…..de K.N.V.B. is onverbiddelijk en zegt: VOETBALLEN!!! En dat gebeurde op deze herfstzondag op het sportpark in het Friese Makkinga, onder leiding van scheidsrechter S.Visser, die nou niet altijd even gelukkig was in zijn beslissingen!

Er zat natuurlijk, vooral voor de Wijkers toch wel wat druk op deze wedstrijd, doch zij lieten al snel zien, dat zij niet voor niets aan de top van de ranglijst in de 4e klasse district Noord staan. In alle opzichten staken  zij boven de gele mannen uit Makkinga uit en doelpunten konden niet uitblijven. Een wat vreemde kopbal van aanvoerder Edwin Dekker bracht onze blauwwittten aan de leiding. En dan denk je dat de ban gebroken is, doch door een fout in de middenlinie van Wacker, weet Makkinga zowaar de gelijkmaker te produceren. En de morele sterkte van dit Wacker is juist om dan juist “de kop er bij te houden”. Daar had men kennelijk een flinke kop warme thee voor nodig, want in een mum van tijd, na de rust, kwam de ploeg op stoom. 1 minuut na rusr bracht aanvoerder Edwin Dekker de stand op 2 – 1 voor de ploeg uit De Wijk en nog geen 2 minuten daarna bracht Joost van der Weide, uit een sublieme voorzet van Dennis Westerbeek, met een geweldige knal nummer drie op het scorebord. En toen diezelfde Dennis Westerbeek met een prachtig schot de stand op 4 – 1 bracht, waren de mannen uit Makkinga geslagen. Het was logisch dat Wacker, met het periodekampioenschap op zak, de wedstrijd rustig kon uitspelen. Groot feest uiteraard bij de selectie, bij trainer Gert Jan Hoekstra en zijn staf, bestuur en bij het wel heel kleine groepje supporters! Als je deze eerste 8 wedstrijden bekijkt, zal vriend en vijand moeten constateren, dat deze hierboven genoemde kers op de slagroomtaart, dik en dik verdiend is. Hulde, hulde, hulde!!!!!!!!!