vv Wacker – vv Ruinen 4-6 (!!!)

Wie naar bovenstaande uitslag kijkt, denkt dat er woensdagavond op het Wackerveld een korfbalwedstrijd plaatsvond. Dat was geenszins het geval; Wacker speelde zijn derde oefenwedstrijd tegen de 3e klasser v.v. Ruinen.

Vorige week hebben we al kunnen constateren, dat trainer Hoekstra van Wacker, een aardige selectie spelers bij elkaar heeft. Er zit snelheid in de ploeg, er is enthousiasme, er zit wat routine in de ploeg: Al met al: Mogelijkheden! De kunst is nu, om er een geoliede machine van te maken. Er zal van de ongeveer 20 selectiespelers  nog een aantal moeten afvallen. En ook de invulling van de posities in het elftal, zal Gert Jan nog wel wat hoofdbrekens bezorgen. Afijn, daarvoor zijn deze oefenwedstrijden bedoeld .Ook de wedstrijd van vanavond, onder leiding van de rustig fluitende heer Klomp, zal de trainer weer een eindje op weg geholpen hebben. Niet een alledaags voorkomende uitslag natuurlijk, maar ook daarvan kan men leren.

In het begin was Ruinen , als 3e klasser, een tikkeltje beter, doch Wacker kwam door een doelpunt van Tom Oudman op een 1 –  0 voorsprong en hoewel Ruinen nog gelijkmaakte, wist Wacker de voorsprong uit te bouwen tot 4 – 1 door o.a. doelpunten van Dennis Westerbeek, Joris Brouwer en Coen van Luin. En toen kwam kennelijk toch dat  klasse verschil boven drijven , want  de Ruiner jongens brachten bovengenoemde (gekke) score op het bord. Al met al voor beide trainers een nuttige oefenwedstrijd . Hoewel het een zeer vriendschappelijke wedstrijd was, was  het toch jammer dat een van de jongens uit Ruinen geblesseerd raakte en waarschijnlijk een enkelbreuk heeft opgelopen.

Zondag a.s. speelt Wacker zijn eerste bekerwedstrijd  thuis  tegen Havelte.

Jan Tijink.