V.V. WACKER – V.V. SCHOONEBEEK 2 – 8!!!!!!

Het was al een tijdje geleden dat beide clubs elkaar ontmoet hadden. Schoonebeek, dicht bij de Duitse grens in het uiterste oosten van onze provincie en Wacker in het westen Vandaag was het dan zover ,dat de blauwwitten en de roodgroenen elkaar weer eens mochten bestrijden.

Als U de uitslag van deze wedstrijd hierboven gezien hebt, zult u zich waarschijnlijk wel even door de ogen hebben gewreven. Lees ik het wel goed?? Ja, u leest het goed, een 8 – 2 nederlaag op eigen veld tegen de Nieuw-Schoonebekers! Kunt u zich voorstellen dat ik,  en met mij vele Wacker-aanhangers, deze klap nog niet te boven zijn??.

Het is te gemakkelijk om te zeggen dat de uitslag geflatteerd is. Daarmee zouden we de roodgroene, sportieve sportmannen uit Nieuw Schoonebeek ernstig te kort doen  Wacker had een volledige offday. Misschien toch te veel onder de indruk, dat men een aantal vaste spelers miste (familiefeest, schorsing, blessure?) En dan zie je, dat een kleine vereniging kwetsbaar is. Tuurlijk hebben de vervangers gevochten voor wat ze waard waren, maar het verband in de ploeg was helemaal zoek! En naarmate zo’n wedstrijd vordert gaat het allemaal tegen zitten.

Hoewel Schoonebeek al in de 7e en de 15e minuut op een 2 – 0 voorsprong kwam, leek Wacker zich aardig  te herstellen Tom Oudman en Joris Brouwer schoten onze blauwwitten naar de 2 – 2 gelijke stand. Elke rechtgeaarde supporter  van Wacker dacht: ”Dit varkentje wassen we na de rust wel even!” Maar o, o , o, wat was dat doelpunt in de laatste minuut voor rust van Schoonebeek, psychologisch belangrijk! 2- 3 de ruststand.
En als dan die ijverige mannen uit Nieuw Schoonebeek er meteen na de rust 2 – 4 van maken, hoeft het varkentje ,wat gewassen moest worden, niet uit de stal, want het beetje lood dat nog in de schoenen van de Wacker spelers zat, was tot onder de zool gezonken! Wacker zal in haar ongeveer 90 jarig bestaan, op eigen veld nooit zo zijn afgedroogd. Het werd uiteindelijk 2 – 8!! Uithuilen en opnieuw beginnen, zondag a.s. een bekerwedstrijd (thuis) tegen Actief uit Eelde

Een compliment aan de Wacker spelers voor de wijze waarop zij deze smadelijke nederlaag accepteerden. En ook een compliment aan Scheidsrechter Harm Jan Drost voor de rustige en goede manier waarop hij deze wedstrijd floot!

Jan Tijink (supporter)

 

Reacties zijn gesloten.