V.V. WACKER – V.V. HAVELTE  2 – 1

Na een paar oefenwedstrijden tegen iets lager geklasseerde tegenstanders, ging de trap van trainer Gert Jan Hoekstra vanmiddag weer een trede hoger en kwam v.v. Havelte (ook een tegenstander in de komende competitie) naar het sportveld van Wacker aan de Wiltenweg voor een wedstrijd in het kader van de K.N.V.B. beker. In die poule zitten ook v.v. Giethoorn en v.v. Dwingeloo, komende weken ook tegenstanders van Wacker.

Maar vanmiddag dan de match tegen “buurman” Havelte. Ook deze wedstrijd bestond, zoals trouwens elke voetbalwedstrijd, uit 2 helften! Daarmee bedoel ik te zeggen, dat het twee zeer verschillende helften waren. Vanaf de aftrap was Wacker duidelijk de betere ploeg. In een hoog tempo dwong men Havelte tot opportunistisch voetbal. Vele uittrapballen bij de mannen uit Havelte was het gevolg en het was dan ook geen wonder, dat Wacker, door een mooie goal van de snelle Sieme Hiemstra, aan de leiding kwam. De blauwwitten uit De Wijk misten daarna wel  opgelegde kansen, doch in de slotminuut van de eerste helft was het weer Edwin Dekker, die er met een listig kopballetje voor zorgde, dat men tevreden de (hopelijk koude) thee kon gaan drinken.

En dan die totaal andere helft! Havelte liet merken, dat men absoluut niet met een nederlaag terug wilde naar Havelte. Men ging steeds beter voetballen. Wacker moest terug en men werd heel slordig in de opbouw, terwijl de achterhoede foutjes begon te maken. Geen wonder dat Havelte daarvan profiteerde en in de 62ste minuut de 2 – 1 liet aantekenen. Omdat Gert Jan Hoekstra gedwongen werd wat wissels toe te passen door blessures, was het voetbal bij onze blauwwitten duidelijk verdwenen. Men mocht de handen dichtknijpen dat Havelte de (overigens zeer verdiende) gelijkmaker niet maakte. Enig excuus voor de matige prestaties tijdens deze “derby” was  toch wel de hoge zomertemperatuur!! Scheidsrechter Drost uit Koekange floot een prima wedstrijd!!

Met de mededeling dat v.v. Giethoorn zich heeft teruggetrokken uit de bekercompetitie, dat Wacker volgende week zondag in Dwingeloo de volgende bekerwedstrijd speelt en dat Wacker a.s. Woensdagavond nog een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen, konden we huiswaarts keren.

Jan Tijink.