V.V. WACKER – V.V. DWINGELOO

Wat hebben deze twee rivalen de laatste decennia al vaak de degens met elkaar gekruist! En vandaag was het weer zover: WACKER (opgericht in 1930)en DWINGELOO (met het geboortejaar 1946)! Beide ploegen verkeerden een beetje in de “winning mood” (een echt Drents woord.) Dwingeloo pakte afgelopen zondag haar eerste punten en Wacker keerde, na een spannende wedstrijd, met een overwinning terug uit Zweeloo. Dus, konden we een open wedstrijd verwachten! Is het dat ook geworden??

Een open wedstrijd is het zeker geworden, de verschillen waren niet al te groot. De kwaliteit van de wedstrijd kun je  het  beste vergelijken met het weer! Niet al te best!. Beide ploegen begonnen met het zoeken naar zwakke plekken bij de tegenstander. Dwingeloo bracht wel een erg jong team in het veld en dat gaf het wat geroutineerdere Wacker  de kans, optisch een overwichtje( ) op te bouwen. Gescoord werd er voorlopig (nog) niet, al waren er daartoe, aan beide kanten, wel mogelijkheden. Toch konden de supporters van Wacker, op slag van het rustsignaal van de correct fluitende scheidsrechter  Leuning uit Tynaarloo, juichen toen Tom Oudsman met een mooie kopbal scoorde!    1 – 0 voor Wacker.

Na de welkome thee/koffie, werd het weer er niet beter op en dat deed het peil van de wedstrijd geen goed. Het jeugdig team uit Dwingeloo deed nog wel een poging  om de  stand een ander aanzien te geven, doch de routine van de Wijker  ploeg stond dit niet toe. In tegendeel, de blauwwitten gingen op zoek naar een tweede, waarschijnlijk beslissende goal. En die kwam er toen Milan Hogen Esch er, in de 72e minuut, met de bal vandoor ging en prima scoorde! 2 – 0. Wedstrijd beslist! Het  weer werd steeds onaangenamer voor spelers en publiek Dat Joris Brouwer er op zijn manier nog 3 – 0 van maakte, zorgde er voor dat Wacker in de top 3 van de 3e klasse C terechtkwam. Gelet op de uitslagen in deze klasse, kon dit wel eens een spannend seizoen worden.

Volgende week speelt Wacker een uitwedstrijd in en tegen (oud) Schoonebeek,( het vroegere Minjak en sportclub Oranje).

Jan Tijink (supporter)

 

De wedstrijdsponsor (balsponsor) voor de wedstrijd van vanmiddag  was VERISURE

De bal werd door Tom Oudman en Joost van der Weide aan de scheidsrechter aangeboden.

Reacties zijn gesloten.