V.V. WACKER   –  V.V. BEILEN   4- 1

Het zondagweer was nou niet van dien aard dat je lekker, op  deze middag, in het zonnetje kon staan, om te genieten van bovenstaande wedstrijd in de 3e klasse C, district Noord.. Blauw Wit tegen Geel Zwart zullen we maar zeggen. Tegenstanders  die elkaar al jaren bestrijden. Beide ploegen zijn voorzichtig aan dit seizoen begonnen en het lijkt er op , dat ook zij hun steentje bij zullen dragen aan de verwachte spanning in deze nog prille competitie. Was daar vanmiddag al iets van te merken?

Als je het toch altijd weer sterke Beilen op bezoek krijgt en je zit toch met blessures van enkele spelers (met name het gemis van de beide verdedigers aanvoerder Edwin Dekker  en Stefan Pouwels) deed de ongerustheid bij de supporters  toch wel toenemen! En ook de eerste 10 minuten maakte de ongerustheid alleen maar erger. Maar ziedaar!! Dan staat ons Wacker op! En in de 12e en de 13e minuut slaan de blauwwitten genadeloos toe , als eerst Joris Brouwer en een minuut later Milan Hogen Esch scoren. 2- 0 voor Wacker. Met een geweldige vechtlust strijdt het team van Wacker om de 2 – 0 vast te houden. Wel weet Beilen voor de rust nog iets terug te doen  tot 2 – 1, doch de spelers van Wacker (en ook hun supporters) kunnen met een vrij rustig gevoel aan de warme thee of koffie beginnen.

Denk nou niet dat Beilen zich na de rust bij de 2 – 1 achterstand neer gaat leggen. In tegendeel! Men zet een flink offensief in de druk op het Wackerdoel wordt heftiger en heftiger. Doch de geïmproviseerde achterhoede, samen met  doelman Ward Holsteijn houdt zich schitterend staande. En Beilen? Zijn nemen steeds meer risico en dat opent voor Wacker de deuren!! Met twee vloeiende aanvallen weten Joris Brouwer en de hard werkende Koen van Luin de stand naar 4 – 1  te tillen.” Een beetje geflatteerd?” vroeg een neutrale toeschouwer aan mij. Misschien, maar als je zo goed gebruik maakt van de zich voordoende kansen en je verdediging (waarin de teruggehaalde Maurice Bauderij een sublieme partij speelde) de “tent” zo  goed gesloten houdt, dan past er maar één compliment aan dit elftal: Klasse gedaan mannen en…..verdiend!!!

Volgende week speelt Wacker een uitwedstrijd in en tegen Ruinen.

Jan Tijink (supporter)

 

 

Reacties zijn gesloten.