V.V. WACKER – V.V. ACTIEF

Vandaag was het z.g. “bekerzondag”” De K.N.V.B. gooit alle amateurclubs in één grote pot, maakt er groepen van en dan, na loting, komt er voor de clubs een tegenstander uit “de bus”.  Daarvan volgen er in de loop van de competitie een paar van die rondes, totdat men aan het eind een finale heeft. Inmiddels hebben we , vlak voor aanvang van deze competitie , al een bekerronde gehad en daar is Wacker goed doorheen gekomen . Niet alle clubs nemen die bekerwedstrijden al te serieus en men ziet ze vaak als een leuk “oefenpotje” Dus vandaag ronde 2 ! En dat was thuis tegen de rood/witte jongens(opgericht 1927) uit Eelde/Paterswolde.

Op het mooie kunstgrasveld, bij redelijke weersomstandigheden, onder leiding van de gedecideerd fluitende scheidsrechter De Jong uit Steenwijk, begonnen de beide teams aan dit “bekerklusje”. Het begin van deze wedstrijd was duidelijk voor de thuisclub en men had in het 1e kwartier toch zeker 1 of 2 keer moeten scoren. Daar zou men later spijt van krijgen, want de rood/witte ploeg   uit Eelde/Paterswolde begon steeds beter te voetballen. De rust gaf nog steeds een 0 -0 stand aan.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, al speelde Actief duidelijk een tandje enthousiaster dan onze Wijker mannen. En toen de achterhoede van Wacker wat aan het rommelen ging, was Actief wel bereid om te scoren 0 – 1 . Het bleef aan Wackerzijde rommelig en het was een echte meevaller toen Rob van Luin, uit een van die mooie passes van Joris Brouwer, de toch wel verdiende gelijkmaker binnenschoot. En toen het publiek zich al opmaakte voor de beslissende strafschoppen (in deze bekerronde moeten bij een gelijkspel strafschoppen een winnaar aanwijzen) was daar opnieuw wat gerommel in de Wacker verdediging en daarvan maakte Actief dankbaar gebruik. 1 – 2. Verdiend?? In zekere zin wel, want als jezelf niet scoort, doet de tegenpartij het wel!!.

Einde van het bekeravontuur voor Wacker, dat zich kan richten op de uitwedstrijd volgende week in en tegen SWEEL (het vroegere Z.B.C. uit Zweeloo.)

Jan Tijink (supporter)

Reacties zijn gesloten.