V.V.  STEENWIJKERWOLD – V.V. WACKER. 2 -2

Wat leven we toch op een raar stukje ”aardkloot”!!

Aan de ene kant van de wereld speelt ons Nederlands elftal bij 40 graden boven nul en aan de nadere kant van de wereld moeten we “de lange onderbroek en de gebreien borstrok” uit de kast halen om bij  de wedstrijd Steenwijkerwold tegen Wacker, niet te “vernikkelen” van de kou!! Maar goed, er werd gevoetbald. Wacker deed dat nog steeds  zonder de langdurig geblesseerde Maurice Bouderij  en opnieuw zat Koen Dekker met een gebroken vinger in de lappenmand! Nog 3 wedstrijden (zondag a.s. thuis Ruinen, dan uit naar Mildam en thuis tegen v.v. Oldemarkt) en dan mogen onze amateurvoetballers even een tijdje  uitrusten gedurende de winterstop.

Maar eerst deden de beide  clubs van vanmiddag nog wel een poging om ons de barre kou  te doen vergeten door een mooie, prima, spannende wedstrijd te spelen , onder leiding van scheidsrechter Cats. Het werd een van de beste wedstrijden, die we dit seizoen hebben  gezien!

Al na 3 minuten leek Steenwijkerwold de leiding te nemen, doch het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Daarna ging de wedstrijd met snelle aanvullen gelijk op en ontstonden er  voor beide doelen prachtige kansen, doch beide ploegen hadden een uitstekende doelman..

Vlak na rust kreeg spits Joris Brouwer het op zijn heupen en dan weet je het wel!! Met een geweldige rush stak hij bijna het hele veld over en….scoorde! 0 – 1.

Dat liet Steenwijkerwold niet over haar kant gaan  en zij kwamen in de 57e minuut, uit een corner, op gelijke hoogte. 1-1-. Beide ploegen gingen tot op hun tandvlees om de winnende treffer te plaatsen. En de (flinke) aanhang van Wacker dacht in de 70e minuut dat het “kat in het bakkie” was, toen  de weer prachtig spelende Dennis Westerbeek op zijn manier (dus heel mooi!!!) vanaf de zijlijn scoorde: 1  – 2 voor Wacker. Maar dan die laatste minuut!!!

Dan scoort Rob van Luin, die een prima wedstrijd had gespeeld, een doelpunt. Helaas….. in eigen doel!!!  Wat een triest einde voor onze blauwwitten. Ze kunnen zich echter troosten met de gedachte, dat ze een prima wedstrijd hebben gespeel met een verdiende uitslag voor beide clubs!

Jan Tijink

 

Reacties zijn gesloten.