V.V, SLEEN – V.V. WACKER

Vandaag trok Wacker met zijn aanhang naar Zuid-Sleen (er is ook een Noord Sleen) in Z.O  Drenthe.om daar, in dat prachtige Drentse dorp,( waar de kerk, waarvan men denkt dat die de hoogste kerktoren van Drenthe heeft, nog midden  in het dorp staat!!) de strijd aan te binden met de v.v. Sleen.

Een tegenstander, waar men in de afgelopen jaren niet zo vaak tegen gespeeld heeft, omdat Wacker dit jaar is ingedeeld bij veel Drentse clubs

Lekker voetbalweer, een goed veld, een redelijke belangstelling (ondanks de topper op T.V. Ajax – A.Z.) dus……konden we iets verwachten!

Wacker kwam enthousiast uit de startblokken, want in de 3e minuut had men het net van de tegenstander al gevonden, toen Tom Oudman een prima aanval van onze blauwwitten keurig afrondde en scoorde! Aldus 0  –  1. voor  de mannen uit De Wijk.. Nou moet je niet denken, dat de Rood/witte Sleners zich daarbij maar zo neerlegden. Zij kwamen scherp terug, kregen ook wel wat kansen, maar de uitvallen van Wacker waren veel, gevaarlijker. Dat leidde dan ook tot en 2 – 0 voorsprong toen (alweer) Tom Oudman de 2 –  0 binnenschoot. Door een “frommelgoal” ,vlak voor rust, gaf Sleen wat nieuwe moed in de Slener harten. (1 – 2).

Mocht Sleen inderdaad in de rust gedacht hebben, dat er tegen dit Wacker misschien wel iets te halen zou zijn, dan hebben ze het toch niet goed begrepen, want Wacker pakte de draad meteen weer op en op soevereine wijze schoot de keihard werkende Koen van Luin de oorsprong naar 3 – 1. Kat in ’t bakkie? Niets van dat alles, want met een geweldige inzet (en een paar goede voetballers) kwam Sleen opnieuw terug. (3 – 2). De scheidsrechter (de heer Zijlstra) floot een wat rommelige wedstrijd, keurde eerst nog (een wat twijfelachtige goal) van  Wacker af en kwam daarna bij de 4e goal van Wacker (gescoord door Joris Brouwer) in de problemen, omdat de spelers van Sleen ontzettend zaten te zeuren over het goedkeuren van die goal (waar trouwens niets mis mee was)!

Al met al een mooie, dik verdiende overwinning voor onze blauwwitten.

Volgende week zondag speelt Wacker een thuiswedstrijd tegen v.v. Schoonebeek uit Nieuw Schoonebeek..

Jan Tijink (supporter)

 

Reacties zijn gesloten.