Toelichting verslaggever Jan Tijink

TOELICHTING op het feit, dat ik deze keer geen verslag heb geschreven van de hedenmiddag gespeelde wedstrijd(met dank aan Willem Stadman, die het even over heeft genomen).

Wat was er nou precies aan de hand? Ik heb de gewoonte om reeds op zondagmorgen de inleiding van het verslag, dat ik s’middags moet maken, alvast klaarmaak. Daar was ik afgelopen zondagmorgen mee bezig, toen een medisch medewerker van “Dunninghe” mij kwam vertellen, dat ik de kamer en het gebouw niet mocht verlaten, omdat wij als bewoners de dag er voor in aanraking waren geweest met een “besmette”inwoner van “Dunninghe”. We kwamen dus in quarantaine. Ik heb meteen Willem Dekker gebeld en hem het probleem voorgelegd. Hij heeft gelukkig de andere Willem (Stadman) bereid gevonden om het even van mij over te nemen.En het is misschien wel leuk om even te lezen, hoe ver ik al met mijn inleiding was. Hieronder staat hij:

“V.V. WACKER – V.V. ZANDHUIZEN”

(KONING CORONA TEGEN KONING VOETBAL!!)

“Wat is dit toch een rare competitie, deze 2021/2022 . Je weet als bestuur, als selectie+staf, als spelers, supporters, aan het begin van de week niet of er aanstaande zondag gespeeld wordt. Met publiek?Met entree? Met verloting?Met opening van de kantine? Of helemaal niets van dit alles? En toch voetballen?En bestaat het gevaar dat de K.N.V.B. deze competitie, net als vorige jaren, er opnieuw uitgooit? Allemaal onzekerheden en onzekerheden!!

En toch stonden er vanmiddag 22 spelers, een scheidsrechter, de heer Hielkema, 2 grensrechters en een stuk of  tien toeschouwers, die om de een of andere reden toegang hadden gekregen tot de wedstrijd , op het kunstgrasveld, voor de te spelen wedstrijd.

Kampioen van de 1e periode Wacker (ongeslagen, met 21 punten uit 8 wedstrijden!!) tegen v.v. Zandhuizen, dat een paar wedstrijden minder heeft gespeeld. Het weer had zich ook al aangepast bij de trieste omstandigheden!! Mistig, miezerig, hier en daar een vlokje  sneeuw en…..koud. Wat dat betreft hadden de verplichte thuisblijvers geluk, met de voeten op de centrale verwarming, het oog op de televisie en het oor aan de radio om het live-verslag van onze Harrie Waninge op het Wackerveld te beluisteren!”(Op dat moment kwam die quarantaineboodschap bij mij binnen)!

Wat was ik blij, toen ik om ongeveer half vier hoorde, dat onze blauwwitten nota bene met 8 – 0 hadden gewonnen! En nou maar afwachten wat de K.N.V.B. gaat doen met deze competitie. Als er niets verandert, gaat Wacker zondag a.s. op bezoek bij R.K.O. in Rutten (N.O. Polder).

Reacties zijn gesloten.