HODO  –  WACKER 2 – 1

Vanmiddag was Wacker te gast bij d)  e voetbalvereniging Hodo in Hollandscheveld.. De letters staan voor: H.(Hollandscheveld) 0.(overwint).D.(door)O.(oefening).Opgericht in 1961, na een rumoerige strijd over voetbal op zondag.(Er was/is nog een voetbalclub,  met de naam Hollandscheveld, die op zaterdag speelt).

Inmiddels is men in rustig vaarwater gekomen en speelt HODO in de 3e klasse K.N.V.B. (op zondag!) en dus kon men , voor het eerste sinds jaren, als gastheer optreden van onze club Wacker.

HODO was gedegradeerd  en is er op uit ,om het verloren terrein zo snel mogelijk terug te winnen, maar dan zou de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Wacker toch beslist in winst moeten worden omgezet. En dat gebeurde! Onder prachtige weersomstandigheden, op een mooie grasmat,, onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter  Andries Dijkstra, werd het een leuk kijkspel. De ploegen gingen voor de rust gelijk op waarbij Wacker door Edwin Dekker de leiding nam  1 – 0. Lang duurde voorsprong niet, want Hodo maakte al rap weer gelijk 1 – 1.

Na de rust hadden beide clubs nog  eens flink de mouwen opgestroopt en opnieuw was er weinig krachtsverschil. Wacker scoorde nog wel, maar  helaas…..buitenspel!

Het was duidelijk: Wie zou scoren was winnaar. En dat werd HODO, door een kwartier voor tijd de winnende goal te scoren. Verdiend, dat wel.

Volgende week zondag speelt Wacker haar tweede competitieduel en wel in De Wijk tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen.

Jan Tijink (supporter).

Reacties zijn gesloten.