Wedstrijdverslag Wacker-Dwingeloo

WACKER – DWINGELOO  2 -1.

Wat een geluk, dat een voetbalwedstrijd uit 2 helften bestaat!
Anders was  het behoorlijk aantal aanwezige toeschouwers zondag j.l., bij de wedstrijd Wacker tegen Dwingeloo, zondag j.l., beslist niet aan haar trekken gekomen!
Want het was kommer en kwel wat de beide ploegen op deze, qua weersomstandigheden, fraaie zondagmiddag in de eerste helft, tentoonspreidden! Rommelig aan alle kanten en ver beneden hun kunnen.
Twee ploegen die,om verschillende redenen belang hadden (en hebben) bij puntenwinst. Dwingeloo, omdat ze gedoodverfd zijn als een eventuele kampioenskandidaat en Wacker omdat het degradatiespook redelijk in de buurt van  onze blauwwitten vertoeft.Dwingeloo was in die eerste helft de minst slechte ploeg en Wacker mocht niet mopperen dat het er met een 1 – 0 achterstand  bij de rust,nog genadig afkwam.
Hoewel het spelpeil ook na de rust niet hoog was, was de strijdlust,vooral aan Wackerzijde, in elk geval terug!
En dat bikkelen leidde vlak na rust tot de gelijkmaker door een fraaie kopbal van Wesley Bezemer.
Vanaf dat moment werd het een echte derby, met flinke overtredingen, doch de goed leidende scheidsrechter Assen uit Weiteveen, hield het goed in de hand.
En het was duidelijk dat degene die zou scoren, ook de winnaar zou worden.
Wacker gooide er,  met de voortreffelijk spelende aanvoerder Edwin Dekker  voorop, nog een schepje enthousiasme bij op.
En dat werd beloond dankzij een formidabele rush van Koen van Luin.  Komend vanaf eigen helft, stoomde de spits alles en iedereen voorbij en legde de bal met een fraaie boog in het doel van Dwingeloo.
Misschien iets te veel voor onze blauwwitten, doch zeker niet met minder enthousiasme in Wijker kringen ontvangen!