SJO Triville JO15-1 gaat naar de finale van de beker!

Dinsdagavond was het zover, de halve finale van de beker. De spelers, trainers en supporters (in groten getale) waren afgereisd naar Emmen, want DZOH JO15-2 was de tegenstander.
De andere halve finale ging tussen Hardegarijp JO15-1 en GVAV- Rapiditas JO15-3.

In het regenachtige Emmen werd er om 19:00 uur afgetrapt, even waren we bang dat we 19:00 niet gingen redden, omdat er geen scheidsrechter was. Gelukkig kwam hij precies op tijd aan op het kunstgrasveld en konden we beginnen. De ‘harde’ kern van DZOH besloot nog wat vuurwerk en rookbommen af te steken, maar toen het daar ook weer rustig was konden we beginnen.

Opstelling:

Luuk Lubberink;
Bart van Bergen, Damian Bosch, Seye Oostra, Ewan Prent;
Fenno Jansen, Lucas de Graaf, Renzo Koeling;
Niek Houweling, Badry Steenbergen, Ryan Haasjes;

Bank: Daan, Abel, Luca
Geblesseerd: Jesse, Thijs en Savin

Triville begon scherp aan de wedstrijd (wellicht door de meiden die ook mee waren gereisd?) en had na 3 minuten al zo op 0-2 kunnen staan, maar Renzo schoot met zijn linker tegen de paal en Ryan schoot vlak voorlangs.
Het was soms lastig voetballen op het spekgladde kunstgrasveld, ballen vlogen van de voet, verkeerde aannames en te harde passes.

Triville was wel de betere ploeg, maar had het wel lastig met hun spits, die als aanspeelpunt speelde. Vanuit daar probeerden ze door te voetballen en de zijkanten te vinden. Dat lukte ze wel een aantal keer goed, maar tot echte kansen kwamen de groengele niet.

Omdat Triville de kansen ook niet wist te benutten in de eerste helft gingen we logischerwijs rusten met de brilstand: 0-0.

In de rust werden de jongens weer op scherp gezet en de opdracht was duidelijk snel scoren.

Dat hadden onze jongens heel serieus genomen, want nog geen minuut gespeeld in de tweede helft en de bal lag er al in. Badry kreeg de bal en ging maar eens op avontuur, hij omspeelde een paar verdedigers en rondde het vervolgens ook zelf goed af (0-1). De goaltune kon voor de eerste keer worden ingezet.

Toch kon de goaltune van DZOH ook snel afgaan, want nog geen 4 minuten later lag hij er voor hun ook in. Geklungel achterin bij ons, de bal in de scrimmage en daarna de bal over alles en iedereen heen geschoten (1-1).

De jongens van Triville leken hier allesbehalve van te zijn geschrokken. Even later was het Bart die de bal onderschepte en ging meteen de aanval in, hij speelde een perfecte dieptebal waardoor Badry ineens 1 op 1 kwam te staan met de keeper en ook nu faalde hij oog in oog met de keeper niet (1-2).

DZOH was nu wel van slag, maar tot de 1-3 kwam het nog niet, sterker nog Lucas kreeg een gele kaart. Dat betekent in de beker, 10 minuten toekijken langs de kant. Dit gaf DZOH energie om meer druk te zetten, maar ons ruimte om in de counter toe te slaan. Dat laatste gebeurde ook. Het was opnieuw Badry die werd weggestuurd achter de verdediging, hij zag dat Niek er beter voor stond om deze bal binnen te schieten en Niek tikte binnen. Zelfs met 10 man wist Triville dus te scoren (1-3).

Dat was ook wel de genadeklap voor DZOH. Dat hierna niet heel veel meer te vertellen had.
5 minuten voor tijd werd Badry nog maar eens weggestuurd en opnieuw verzilverde hij deze kans, een hattrick dus voor onze spits (1-4).

Even later vond de scheids het genoeg geweest, dat betekende natuurlijk maar één ding: SJO Triville JO15-1 gaat naar de finale van de beker. Dit werd dan ook goed gevierd in de kleedkamer.

Nu rest dus alleen nog de finale, de tegenstander in die finale is Hardegarijp JO15-1. Zij wonnen de andere halve finale ook met 4-1 van GVAV-Rapiditas JO15-3.

Zaterdag 3 juni zal de finale plaats gaan vinden op het sportpark in Hoogeveen. Hoe laat de finale is zal snel bekend worden. Houdt vooral de twitter van Wacker, IJhorst of Vitesse’63 in de gaten, daar wordt de aanvangstijd zo snel mogelijk met jullie gedeeld.

Wij rekenen op alle support, dus neem je vrienden, vriendinnen en familieleden allemaal mee. Tot dan!

 

 

Reacties zijn gesloten.