Seizoen  22/23 voor onze 3e klasser!

“’t Is weer voorbij die mooie zomer”, hoorde ik deze morgen iemand fluitend door de straat fietsen!  Nou, die stelregel geldt natuurlijk niet voor iedereen, want ik denk dat er genoeg menselijk schoon rondloopt, dat beslist nog wel bruiner wil worden!

Achteraf  bleek die fluitende fietser een trouwe supporter van onze club Wacker te zijn, die smacht naar het bruine monster op het groene veld. Hij komt binnenkort aan zijn trekken, want de K.N.V.B. heeft in al zijn wijsheid besloten om het “voorgerecht” van de competitie te laten beginnen met een bekerprogramma. En wat voor een voorgerecht!! Ze hebben op het K.N.V.B. kantoor de atlas goed bestudeerd en kwamen toen  tot de ontdekking, dat Ruinerwold, Wanneperveen (Oranje Zwart) IJhorst en Wacker (De Wijk) zodanig dicht bij elkaar liggen, dat dat toch wel een leuke bekergroep zou kunnen zijn. En omdat het geringe klasseverschil tussen de 4 clubs niet van invloed zal zijn, kunnen we alleen maar “Hulde” tegen de K.N.V.B.  zeggen. Weinig vervoerskosten en toch wel de nodige derbysfeer!.

De speeldata volgen nog.

Ja, en dan toch wel de kers op de taart! Het nieuwe seizoen, waar Wacker ongeslagen, met 99 doelpunten voor,  zomaar binnenstapte! Was het nou de matige sterkte van die 4e klassers of waren onze blauwwitten nou zo sterk, dat ze er elke wedstrijd maar weer met kop en schouders bovenuit staken?? Antwoord op deze vraag is overbodig,  want feit is, dat Wacker kampioen werd en dat wordt alleen de sterkste!!!!!

En dan nu dat avontuur in die 3e klasse. Een samenstelling van een paar ploegen uit Drenthe  (v.v.Ruinen en v.v. Dwingeloo)  en de rest zijn wat oude bekenden uit een ver verleden.  V.v. Mildam, v.v.Oldemarkt, v.v. Oranje Zwart, v.v. R.K.O.,v.v. Steenwijk, v.v. Steenwijker Boys, en v.v. Trinitas. 10  tegenstanders, dus Wacker speelt maar 20 competitiewedstrijden. Vorige jaar waren dat er 26. De oorzaak van die terugloop heeft, wat dat betreft , ook te maken met de overstap van nogal wat verenigingen naar het zaterdagvoetbal.

De voorbereidingen van Wacker zijn (na wat uitbundige feesten!!)inmiddels in gang gezet met de trainingen, met daar tussendoor een aantal oefenwedstrijden op ons eigen terrein.

En na de hierboven genoemde “oefenkrakers” tijdens die bekercompetitie, gaan we dan begin september “los” in de competitie! Wat het gaat worden??? Wie zal het zeggen!! Koffiedik kijken is altijd moeilijk geweest!!

Maar…………….ik heb het volste vertrouwen in dit team met Gert Jan Hoekstra als trainer!!

Jan Tijink (supporter).

Reacties zijn gesloten.