De kantine van v.v. Wacker krijgt een make-over in de winterstop. En dat is geen overbodige luxe. Het mag gerust iets ‘gezelliger en warmer’ worden zo is de algemene opinie. Deze plek moet weer het ‘bruisend hart’ van de club worden. Waar de overwinning wordt gevierd, of een nederlaag wordt weggespoeld. Kortom; een gezellige ontmoetingsplek waar supporters langer willen blijven. Wat tevens goed is voor de baromzet.
Enkele jaren geleden werd de kantine al eens vernieuwd. Er kwam een andere vloer in, een nieuwe bar en alles werd voorzien van andere kleuren. De biertapinstallatie verdween, de goed gevulde prijzenkast en oude teamfoto’s werden verbannen naar de zolder. Waarmee gelijk ook een stukje nostalgie en clubhistorie verdween. De voetbalkantine kreeg weliswaar een iets moderne look, maar gelijker tijd ook de steriele uitstraling van een doorsnee bedrijfskantine. ‘Er mist iets!’ zo merkte een trouwe clubsupporter op. En juist de ‘Good vibe’ moet in ere worden hersteld!.
Ontwerp gepresenteerd
Een kantine commissie bestaande uit: Jenny Benjamins, Bodien Bartels, Corrie Dekker, Hilse Bruins, Joost van der Weide en Ruben Kleijer hebben zich hierover gebogen, de ideeën gebundeld en de opdracht neergelegd bij Kortekaas Interieurs uit Meppel. Zij kwamen met een ontwerp. Dit idee werd dinsdagavond aan spelers en bestuur gepresenteerd door Kleijer. ‘In de basis veranderd er niet zoveel’. De vloer blijft zoals het was, er komen weer zitplekken aan de bar, de zolder en ook de statafels krijgen een andere kleur. En er komt meer hout in het interieur. De stamtafel krijgt een prominente plek, oud meubilair wordt vervangen, en de clubhistorie komt weer terug. ‘Het goede van het oude ,en het beste van het nieuwe’ dat is een beetje het idee’.
Helpende handjes
Wellicht dat ook de oude prijzenkast weer wordt afgestoft, al zijn de meningen daarover verdeeld. Evenals de suggestie om weer een biertapinstallatie of een mobiele bar aan te schaffen, die eveneens bij evenementen gebruikt kan worden. Een stemming onder de aanwezigen over tapbier of flessen bier bracht niet echt duidelijkheid. Kleijer: ‘Er moeten immers ook vrijwilligers beschikbaar zijn die kunnen tappen, en het kostenaspect moet ook worden uitgezocht’. De winterstop wordt benut om de kantine aan te pakken. Vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen kunnen contact opnemen met het bestuur. ‘Alle hulp is welkom’ aldus een bekende clubman.
Foto en tekst: Benny Spin