ZONDAGMORGEN 16 DECEMBER 2018

Wat naar buiten kijkend , begin ik te twijfelen aan het al dan niet door gaan van de amateurcompetitie. En ja hoor, om ongeveer half elf krijg ik aanvoerder Edwin Dekker aan de telefoon. “Afgekeurd”, is ongeveer het enige wat hij zegt. Er klinkt wat teleurstelling in zijn stem! Wat was hij vandaag ontzettend graag periodekampioen geworden bij “UDIROS” in het Friese Nieuwehorne. Ik begrijp zijn teleurstelling, doch de kans op dat periodekampioenschap blijft natuurlijk recht overeind, al zal het, met de winterstop in het vooruitzicht, wel even duren!

Maar tegelijkertijd denk ik:”Periodekampioenschap????” “Wat heeft ons eerste elftal dan toch een goede eerste helft van de competitie gehad!!”. En alle tegenstanders nu zo’n beetje gezien hebbende, moet ik eerlijk zeggen , dat onze blauwwitten toch duidelijk, technisch, tot een van de betere ploegen in deze 4e klasse A behoren. Maar, je moet natuurlijk onderweg niet te veel “brokken” maken! (blessures, schorsingen enz). Dan zou het nog best eens een mooi einde van deze competitie kunnen worden.

Rust op de velden nu enkele maanden!! Donkere dagen rond Kerst en Oud en Nieuw. Dagen om na te denken over wat achter je ligt en zeker ook om vooruit te kijken!

Je zult waarschijnlijjk ook tot de ontdekking komen, dat het leven soms grillig en bizar kan zijn!  Denk aan trainer Theo van ’t Zand, die de ene dag zijn vader wegbrengt en de volgende dag zijn “kop er bij moet hebben” bij een eventueel periodekampioenschap van zijn eerste elftal van “Wacker”.

“Cést la vie”, zegt de Fransman, “dat is het leven”. Ups en downs!! We kennen ze allemaal!!

Ik wens U allen fijne, rustige feestdagen toe en een zeer voorspoedig 2019!!

Jan Tijink (supporter)