Wedstrijdverslag Wacker – VENO

WACKER – VENO  2  –  1

De eerste thuiswedstrijd van Wacker in de competitie 2017/2018 werd op deze , qua weersomstandigheden, fraaie zondagmiddag, op een prachtige grasmat (hulde aan de vrijwilligers!!!)  gespeeld. Na de wat onnodige nederlaag (1 -0) van vorige week bij Steenwijkerwold, was alles wat blauwwit een warm toedraagt, er van overtuigd dat er van de roodwitte tegenstanders uit Vollenhove gewonnen diende te worden. En dat was me toch een “taaie” tegenstander!!! In het begin van de wedstrijd was Wacker duidelijk de betere ploeg en toen had men ook moeten scoren. En door dat niet te doen, liet men VENO, altijd een lastige tegenstander voor Wacker, heel langzaam in de wedstrijd komen. Gelukkig nam Wacker, vlak voor de rust in de 41ste minuut, de leiding toen de weer prima spelende laatste man Stefan Pouwels, de 1 – 0 binnenprikte. Lang kon men in het Wackerkamp niet van deze voorsprong genieten, want een minuut later lag de gelijkmaker van Ard Jan Bredewout al achter doelman Daan Dekker van Wacker! Rust aldus met  1 – 1.

Na de rust stapelden de blessureproblemen bij Wacker zich op. Joost van der Weide (voor de rust  geblesseerd) was inmiddels al vervangen door Rene van Zutphen, Maurice Bouderij keerde ook niet terug (vervangen door Mike Hooijer) terwijl ook Mark Kramer duidelijk met een blessure kampte. Desalniettemin ging Wacker er opnieuw fris tegen aan! De verbetenheid straalde er aan alle kanten vanaf. Gele kaarten, bij beide verenigingen waren het gevolg. Wat is het dan mooi, dat juist  een van de jongere spelers (Mike Hooijer, hij is net 18) kans zag om met een prachtig goal de 2 – 1 te scoren. VENO gaf zich nog niet gewonnen, doch ze kwamen toch tekort om die achterstand weg te poetsen. Trainer Ruud Westerhoven en zijn mannen in blijdschap achterlatend. Op  naar v.v. Steenwijk.

Jan Tijink.

Reageren is niet mogelijk