Wedstrijdverslag Wacker-Steenwijkerwold

WACKER – STEENWIJKERWOLD 3 -0
Toen de winterstop in de voetballerij dit jaar z’n intrede deed,stonden de gezichten in het Wackerkamp niet al te fleurig! De drie spitsen (Rob van Luin, Coen van Luin en Mark Kramer) zouden de rest van het seizoen, door langdurige blessures en verblijf in het buitenland, niet meer beschikbaar zijn! Men koesterde daarom de inmiddels behaalde 27 competitiepunten met beide handen!!
Doch men kan soms ook gemotiveerd raken door tegenslagen en dat is waarschijnlijk het geval geweest in de Wackerselectie. Vorige week in de wedstrijd tegen VENO (2 -2) zag men al een strijdlustig Wacker,doch vandaag tegen Steenwijkerwold (waarvan men de uitwedstrijd notabene met 6 – 1 had verloren!!) droop de vechtlust bij onze blauwwitten er met straaltjes vanaf!!
Op het goedbespeelbare bijveld (het hoofdterrein was terecht afgekeurd) onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter Drost (uit Koekange) trok Wacker er meteen flink op los en greep men Steenwijkerwold, waar men toch altijd een goedspelend team heeft, meteen maar bij de strot. En na een paar mooie kansen voor Dirk Jan Teunis en Ruben Roescher, die net geen doelpunt opleverden, was het na een half uur wel raak! Als je aanvoerder Edwin Dekker op de rand van het strafgebied een vrije trap laat nemen, weet je het meestal wel!Snoeihard in de hoek!!! 1 – 0 voor Wacker! En de koek was voor de rust nog niet op, want de goed spelende Mart Spijkerman zag kans, om met een beetje hulp van de wind, van grote afstand fraai raak te schieten!! 2 – 0 voor Wacker bij de rust!
En dan denk je, dat Steenwijkerwold na rust wel zal komen. Dat wilden ze ook wel,doch daar dachten de mannen uit De Wijk toch even anders over. Opnieuw met een weldadig aandoend enthousiasme, ging de ploeg van Ruud Westerhoven aan de slag om de voorsprong uit te breiden en omdat ook de achterhoede van Wacker tot een goede prestatie kwam, werden de pogingen van de rood/zwarten uit Steenwijkerwold in de kiem gesmoord. En wat is het dan mooi, dat een van de “jonge veulens,” de jeugdige Ruben Roescher, na prachtig voorbereidend werk van Derk Jan Teunis en Nick van der Weide, de wedstrijd op slot mag gooien. Daarna legde Steenwijkerwold deemoedig het hoofd in de schoot. Wacker was deze middag absoluut te sterk voor ze!
Een verstokte supporter van Wacker riep in zijn enthousiasme:
“As ze niet oppast, wordt ze nog kampioen ok”!!! Dat is wel wat al te optimistisch, doch de credits zijn vandaag voor Ruud en zijn mannen!!!!!