Wedstrijdverslag Wacker-Steenwijk

WACKER – STEENWIJK  3 – 2

Het leek een wedstrijd te worden  waarin niet al te veel meer op het spel zou staan. Steenwijk lonkte nog wel naar de bovenste plaats (na vandaag trouwens nog wel!) doch door de midweekse nederlaag op eigen veld ( 1 – 2 ) tegen Pesse zijn de kansen wel erg verkleind, te meer doordat het Friese Oldeholtpade maar blijft winnen. Wacker was met haar 24 punten nog niet helemaal uit de degradatiezone.

Het begin liet een gelijkopgaande wedstrijd,  met niet al te veel kansen,  zien, waarbij Steenwijk in de 13e minuut, na een vrije trap, die keihard terugkwam van de paal,  de leiding neemt met 1 – 0.Het tekent de goede mentalteit van Wacker, dat men “de kop” niet laat hangen en gelukkig weten ze door een “frommel goal” van Jurjan Lier weer naast Steenwijk te komen. Dat wordt ook de ruststand.

Na de rust heeft Wacker wat windvoordeel en neemt ook duidelijk het heft in handen.En een prima samenspel tussen Stefan Pouwels en Mike Hooyer zorgt er voor dat een prima kopbal van Stefan Pouwels (via de lat)l Wacker aan de leiding brengt. Steenwijk is nog niet op de knieën en met een goal uit een verwarde situatie. komen ze zowaar weer naast Wacker, dat zich absoluut niet tevreden stelt met een gelijkspel. Vol op de aanval, met lange ballen op de snelle jongens in de voorhoede, dat wordt  het strijdsysteem. En dat wordt  een succes,  want 10 minuten voor het einde, neemt  Mart Spijkerman op voortreffelijke wijze een corner, die door Edwin Dekker(wat een geweldige aanvoerder is dat toch!!)koppende terug wordt gelegd in de doelmond, waar de met hart en ziel spelende Stefan Pouwels  er wel raad mee weet!! 3 -2 voor Wacker en dat laten de blauwwitte jongens niet meer los. Een prima fluitende, jonge scheidsrechter Lubberts uit Hoogeveen, maakt even later een einde aan  de sportieve wedstrijd.