Wedstrijdverslag: Wacker-Ruinen

WACKER – RUINEN 0 -2.
Als ik aan het schrijven van dit verslag begin, is de wedstrijd Zwolle – Groningen net afgelopen. Wat kan voetbal toch mooi zijn, ondanks dat er niet zo goed gespeeld werd! Maar wat een inzet en wat een sportiviteit!!(Ik weet het niet zeker, maar ik meende geen enkele gele kaart!!)
Maar,….. terug naar vanmiddag, de laatste thuiswedstrijd van ons eerste team tegen Ruinen. Het heette een derby te zijn tussen twee Zuid West Drentse dorpen en daar stond ook nog wel het een en ander op het spel. Vooral voor Ruinen, terwijl Wacker zich (met 30 punten) in theorie veilig waande. Achteraf bleek dat, ook al door de nederlaag van Read Swart, juist te zijn. Maar om nou te zeggen dat de vonken er in deze derby afvlogen, is sterk overdreven!! Ruinen was over de gehele wedstrijd een tikkeltje beter dan onze blauwwitten en daarom was die overwinning tenslotte ook verdiend.
Er waren, wat Wacker betreft, genoeg excuses aan te voeren voor het zeer middelmatige spel deze middag. De laatste weken kampt het elftal met een groot aantal afwezigen. Blessures,(Wesley Bezemer, Marcel Muller, Remco Stadman, Rob van Luin) schorsing (Edwin Dekker) vertrek(Koen van Luin). En misschien vergeet ik er nog wel een.
Dat hakt er behoorlijk in en het was voor de vertrekkende trainer Gert Jan Hoekstra de laatste weken een hele puzzel om een representatief elftal de wei in te sturen en daarom moet hem toch een groot compliment gegeven worden, dat Wacker ook volgend seizoen in de 3e klasse speelt.
Hij werd dan ook, na afloop van de wedstrijd, samen met verzorger Jan Bernhard Zwiers (stopt als verzorger), Jacques Smits (wordt van assistent -trainer de nieuwe verzorger)Ronald Steenbergen(die zijn leiderschap opgeeft om weer te gaan voetballen in het tweede) en Hanco Spijkerman en Bart Tijink (die als begeleiders stoppen) flink in de bloemetjes gezet.
Uiteraard waren er de nodige dankwoorden voor het vele werk dat genoemde mensen voor onze club hebben verzet.
Ook was er na afloop de “opening”van de overkapping, die door een aantal vrijwilligers( met als grote animator Willem Brinkman) in elkaar is gezet. Burgemeester De Groot, ook aanwezig bij deze derby, was zo vriendelijk om deze aanwinst(met de naam “De Brink”) te onthullen.
Nog éën uitwedstrijd naar Asser Boys, a.s. zondag, en dan zit dit seizoen er op.