Wedstrijdverslag Wacker-RKO

Wacker-RKO 2-3

De twinkeling in de ogen van staf en begeleiding van de ploeg uit Rutten sprak boekdelen. “Heeft Wacker al aangifte gedaan van 3 gestolen punten?”. En zo was het ook vanmiddag. Onnodig verlies!

Opnieuw stond Wacker in het begin niet goed. De eerste bal van RKO naar voren in de eerste minuut ging er ook direct in: 0-1. De toon was gezet en het was onze mannen wel duidelijk, dat het geen makkelijke middag zou gaan worden, mede ook vanwege de op het veld toch erg warme temperaturen. Gelukkig wist Mark Kramer op eigen kracht al snel de stand weer gelijk te trekken, zodat we na 8 minuten weer een gelijke stand hadden (1-1) en we er eens echt voor gingen zitten. Wacker was toch immers wel beter dan dit RKO..?

De neutrale toeschouwer (die vandaag thuis was gebleven) werd niet verwend. Wellicht door de warmte, maar het niveau van de wedstrijd was in de eerste helft simpelweg erg slecht. En dat speelde in de kaart van RKO, wat in de 41e minuut zomaar ineens (met wat lucht van buitenspel) de bal in het verlaten doel deponeerde en voor de ruststand van 1-2 kon zorgen. Twee kansen, twee goals: compliment aan de bezoekers voor de effectiviteit.

In de tweede helft was Wacker veruit de betere partij. Het creëerde kansen, scoorde ook via Stephan Pouwels in de 64e minuut de 2-2 en het wachten aan Wijker zijde was op meer. RKO kwam er niet meer uit, Wacker ging echt veel beter spelen en behield ook rust maar kreeg de bal niet in het Ruttense doel.

In de 93e minuut kreeg keeper Pomper een penalty tegen. Hij schoot een irritant storende RKO’er omver, op het moment dat hij de bal naar voren wilde trappen, zo was zijn lezing. De scheidsrechter aarzelde echter niet, gaf geel en een penalty, welk buitenkansje in dankbaarheid door de bezoekers werd aanvaard: 2-3. Onterecht, ja. Onnodig, zeker. Maar wel een feit.

Volgende week wederom een rood-witte brigade tegenover Wacker: VV Steenwijk. Deze ploeg ontpopt zich meer en meer als kampioenskandidaat, maar heeft voor Wacker extra waarde door de stand in de 2e periode, waarin Wacker nog niet kansloos is! Het is te hopen dat onze mannen zich op kunnen laden voor deze pot en het is ook te hopen dat het Wacker-publiek dit herkent en onze mannen gaat steunen. Er is zeker nog wat om voor te spelen!