Wedstrijdverslag Wacker – Pesse

WACKER = S.V. PESSE 3 – 2
Wacker was deze zondagmiddag uit op eerherstel, na de flinke 3 – 0 nederlaag van vorige week in en tegen Wijster. Dat moest dan evenwel gebeuren tegen S.V. Pesse, waar ook al in de uitwedstrijd een moeizame 3-2 overwinning was behaald. Bovendien had dit Pesse de laatste tijd een behoorlijk aantal punten bijeen gevoetbald en was Wacker voor de “Pessenaren” op de ranglijst in zicht.
Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Van der Kamp uit het Friese Sint Johannesga begonnen de ploegen aan deze klus.
Na wat verkenningen aan beide kanten, was het toch onze Koen van Luin die in de 12e minuut, na tegen de paal te hebben geschoten, de openingstreffer voor zijn rekening nam. Wacker dacht met deze stand wel de rust te kunnen halen, doch daar stak Pesse vlak voor rust een stokje voor! Vlak na de rust, in de 46e minuut, maakte onze jeugdige Ruben Roesscher, die door hard te werken een prima wedstrijd speelde, met een beetje geluk dat wel, de 2 – 1 voor Wacker. Een mooi steuntje in de rug zo aan het begin van de 2e helft. En toen Koen van Luin er in de vijftigste minuut, op prachtige wijze, 3 – 1 van maakte, leek de bekende kat in het bekende bakkie te zitten!Maar je moet niet denken, dat de echte “Pessenaren”daar zo maar even akkoord mee gaan! Het werd duidelijk “billenknijpen” voor alles en iedereen die Wacker een warm hart toedraagt. En het knijpen van de billen moest nog steviger, toen Pesse 10 minuten voor tijd met een prachtig doelpunt, aansluiting kreeg.Het werden voor onze blauwwitten minuten , waarbij het principe “vrouwen en kinderen eerst” hoogtij vierde! Maar….het lukte! Een compliment aan de spelers die, dankzij keihard werken, de overwinning over de streep trokken met als beloning een stevige 3e plaats op de ranglijst!
We gaan nog 7 spannende wedstrijden tegemoet, met volgende week een uitwedstrijd naar Smilde’94.