Wedstrijdverslag Wacker – Old Forward

Wacker – Old Forward   2 – 0

Na de wat ongelukkige nederlaag  (met rode kaarten voor Jurjan Lier en Mart Spijkerman) vorige week bij Oldeholtpade, was Wacker vandaag de gastheer van een van Nederlands oudste amateurvoetbalclubs (opgericht in 1896) “Old Forward” uit Frederiksoord/Wilhelminaoord.

Zoals we de laatste tijd wel gewend zijn, begon ook deze wedstrijd weer (veel) later dan aangekondigd. Maar na  nogal wat discussie  vooraf, of er nu op het hoofdveld gespeeld kon/moest worden of niet, gingen we onder de rustige (dus goede) leiding van scheidsrechter Jan Hoorn uit Zuidwolde, dan toch om ruim kwart over twee van start. De groenwitte mannen van Old Forward hadden met hun 15 punten  duidelijk behoefte aan uitbreiding van dat aantal om niet in de gevarenzone terecht te komen, terwijl Wacker het met 21 punten iets rustiger aan kon doen.

Wacker had, door de twee schorsingen van de hierboven genoemde spelers, wel wat personele problemen, doch trainer Westerhoven had toch nog een redelijk elftal op de been kunnen brengen. Gelukkig was Maurice Bouderij , na afwezigheid door een hardnekkige blessure, weer van de partij. En dat was voor de achterhoede toch duidelijk weer een versterking! In de basiself was ook een plaats ingeruimd voor Mike Hooijer, een jeugdspeler met duidelijk mogelijkheden (vooral door zijn snelheid!

Voor de pauze was er weinig verschil in sterkte van beide ploegen. Wacker technisch iets vaardiger, doch de uitvallen van Old Forward waren zeker niet zonder gevaar. De ruststand  was met 0 – 0  aanvaardbaar voor beide ploegen. Na de pauze nam Wacker toch duidelijk het heft in handen en een doelpunt kon niet uitblijven! Dat kwam er dan ook prompt toen de ijverige, doch wat ongelukkig spelende Stephan Pouwels, kans zag het net te vinden.

Daarna was Wacker de betere ploeg en toen diezelfde Stephan Pouwels binnen het strafschopgebied gevloerd werd, was het voor de geroutineerde aanvoerder Edwin Dekker een koud kunstje om deze sportieve wedstrijd op slot te gooien door vanaf de elfmeterstip 2 – 0 te scoren en daarmee het puntentotaal van Wacker op 24 te brengen. Een compliment is zeker op zijn plaats voor linksback Koen Dekker. Hij begint zich per week beter te voelen als verdediger!