Wedstrijdverslag: Wacker-Jubbega

WACKER – JUBBEGA 2 – 3
Het is toch een grillige competitie, deze uitgave van het seizoen 2014/2015.
Met toch ook een grillig spelend Wacker. Winnen van de bovenste twee clubs (Kampioen Beilen en de club op de tweede plaats Dwingeloo) en verliezen van de beide onderste verenigingen(De Blesse en Jubbega)!
En dat laatste was ook afgelopen zondag weer aan de orde. Jubbega, de club waarbij in de thuiswedstrijd bij Jubbega nou niet alles verliep zoals een wedstrijd dient te worden gespeeld, was te gast op ons sportveld aan de Wiltenweg.De mannen van Jubbega, een club die in het verleden al in het hoogste Nederlandse amateurvoetbal heeft gespeeld, waren naar De Wijk gekomen met een aantal opeenvolgende overwinningen “in de tas”, om daar deze middag nog 3 punten aan toe te voegen, zodat zij nog kans zouden zien om niet rechtstreeks uit deze 3e klas te degraderen. Nou, de Friese mouwen waren hoog opgestroopt en……..ze voetbalden ook nog verrassend goed! Zeker toen ze al na 3 minuten op een 1 – 0 voorsprong kwamen!. En Wacker??? Zij stonden er een beetje bij en keken er naar!
Er was immers nog tijd genoeg om die broodnodige puntjes (of in elk geval 1 puntje) in de wacht te slepen. De schrik sloeg ons echter wel om het hart toen,nadat Wacker een ideale kans op de gelijkmaker had gemist, in de 30ste minuut Jubbega kans zag de 2 – 0 binnen te prikken. Gelukkig hield Mark Kramer met de aansluitingsgoal ,de moed er voor de aanhang van Wacker nog een beetje in .
“Nou ja, met de wind in de rug moesten die broodnodige puntjes er dan maar na de rust komen”, zag je iedereen denken.
Ja, ja, daar dachten de roodwitten uit Jubbega toch wel even anders over!
Als leeuwen gingen ze de strijd aan om die 2 – 1 voorsprong mee te nemen naar Friesland. Daarbij waren hun counters absoluut niet van gevaar ontbloot. Bij Wacker zag je de moedeloosheid binnensluipen en toen Jubbega met een wereldgoal 3 -1 scoorde, was het einde verhaal.
Dat onze rappe Daniël Knoll de 3 -2 nog op het scorebord bracht, was voor hem een geweldige opsteker, doch kon het “katterige” gevoel bij alles wat Wacker een goed hart toedraagt,niet wegnemen.Wat heeft een en ander nou voor consequenties? Wel, dat Ruinen, na het gelijke spel bij VENO, en DIO Oosterwolde ons team zodanig genaderd zijn, dat er in de laatste 2 wedstrijden (zondag thuis tegen Ruinen of de week daarop uit naar Asser Boys) absoluut punten gehaald moeten worden.
Zondag a.s. dan maar??????