Wedstrijdverslag Steenwijk – Wacker

v.v. STEENWIJK  = v.v. WACKER   6  –  3
Mensen, die deze wedstrijd niet gezien hebben, zullen bij het lezen van de uitslag denken, dat onze blauwwitten deze middag tegen de gerenommeerde club uit vroegere tijden, v.v. STEENWIJK, afgeslacht zijn! Dat is absoluut niet waar, al doet de uitslag dat wel vermoeden. Een rare wedstrijd was het wel!
Wacker begon niet slecht en had zelfs een paar redelijke kansen om de leiding te nemen, tegen deze matige tegenstander. Maar door een ongelukkig moment in de verdediging van was het na 10 minuten wel 1 – 0 voor Steenwijk. Het bracht Wacker niet van haar stuk ,want 1 minuut later kopte Mart Spijkerman de gelijkmaker binnen. En dan ontstaat er binnen de Wijker ploeg een rare periode. In een mum van tijd staat Steenwijk, vooral door allerlei “knullige” momenten in de verdediging van Wacker met 4 – 1(!!) voor.
Een samenwerking van de gebroeders Van der Weide, waarbij Joost het voorbereidende werk van Nick mocht afronden, deed de hoop in de  Wijker harten weer wat opleven. 4 – 2 dus. Maar het doelpuntenfestival was nog niet ten einde. Opnieuw waren er fouten in de verdediging van Wacker voor nodig om Steenwijk opnieuw te laten scoren. En wel liefst twee keer,  daarmee de ruststand brengen op een ongewone stand van 6 – 2!
Na de rust leek Wacker terug te komen, toen Joost van der Weide de stand terugbracht tot 6 – 3. De schade, die men voor de rust had opgelopen, was echter te groot om nog aanspraak te kunnen maken op een wat florissanter uitziende uitslag
Waar het aan lag deze middag?? Ik denk toch, dat vooral de concentratie bij sommige spelers en ook de conditie, niet optimaal waren deze middag.
Dat zal in de komende twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk De Blesse en Oldeholtpade, beslist beter moeten.
Daar rekenen we op!!

Jan Tijink.