Wedstrijdverslag ReadSwart-Wacker

READ SWART  =  WACKER   2 – 0

Van iemand hoorde ik, dat hij trainer Hoekstra in de drie jaren dat hij Wacker nu traint, in de pauze in de kleedkamer, nog nooit zo kwaad had gezien en gehoord!!!
Dat zal dan waarschijnlijk naar aanleiding zijn geweest van het grootste gedeelte van de eerste helft van deze wedstrijd, want de blauwwitte brigade liet inderdaad in het begin van dit treffen in Friesland nou niet zien, dat zij die smadelijke thuisnederlaag van maar liefst 7 – 2, recht wilde zetten. In tegendeel zelfs!! Men begon slap, ongeïnspireerd, (op een soort “knollenakker”) aan de klus tegen een werkelijk niet grootse, doch wel hardwerkende ploeg uit De Knipe.
Logisch dat de rood zwarte mannen uit De Knipe daardoor in het begin het heft in handen namen.
Langzaam kroop Wacker uit haar schulp en liet zien voetballend meer in haar mars te hebben. Maar dan zul je zien, dat bij een zeer onschuldige aanval van Read Swart ,er verdedigend de nodige steekjes vallen en dat Read Swart aan de leiding komt. Het wordt in de Wijker ploeg hierdoor nog onrustiger en men ziet geen kans om voor de Friese thee nog naast Read Swart te komen.

Na de rust (met daarin in de kleedkamer de hierboven al genoemde donderspeech van trainer Hoekstra) lijkt de ploeg zich te “herpakken”.
Er komen wat kansjes, maar de druk om minimaal een gelijkspel te behalen, wordt steeds groter en bovendien stroopt alles wat Read Swart is nog eens flink de mouwen op, want zij hebben de punten nog meer nodig dan Wacker.
Pechvogel van de middag is toch wel keeper Max, als hij buiten het strafgebied met een ferme kopstoot redding brengt, maar tot zijn grote schrik de ronde knikker over zich heen ziet vliegen in zijn doel. Een mooie goal van die roodzwarte speler, maar je moet er een beetje mazzel bij hebben. Zo, dat was dus 2 – 0 voor De Knipe en dat bracht voor Wacker toch nog weer de spanning van de eventuele p/d wedstrijden terug.
En Read Swart greep zich nog vast aan die laatste strohalm.
Wacker zal in de laatste 3 wedstrijden (thuis Jubbega en Ruinen en uit Asser Boys) toch nog wat puntjes bij elkaar moeten sprokkelen om ook volgend jaar in de 3e klas te spelen. Moet toch kunnen??