Wedstrijdverslag Oldeholtpade – Wacker

0LDEHOLTPADE – WACKER  4 – 0

Onderweg in de auto naar het Friese Oldeholtpade, waren we er van overtuigd, dat deze wedstrijd de titel mee moest krijgen van “Aanhaken of afhaken”. Bij winst zou Wacker kunnen aanhaken bij de kopgroep en bij verlies zou men toch weer tot de onderste contreien toetreden. Nou, nou, dat werd men daar in het Friese land een deceptie van de bovenste plank voor alles wat Wacker een warm hart toedraagt!!
Het begin van de wedstrijd, onder leiding van de zeer, zeer matig leidende scheidsrechter Bakker uit Heerenveen, was veelbelovend. Wacker was zeker gelijkwaardig  aan de ploeg die met 30 punten de ranglijst aanvoerde ( Wacker had er 21 ) . Doch in de 8e  minuut sloeg het noodlot voor de 1e keer toe, toen een zeer onschuldige handsbal in het strafgebied van Wacker door de hierboven genoemde scheidsrechter tot penalty werd verheven. Onbegrijpelijk, maar waar!!!! Onze blauwwitten probeerden zich te herpakken, maar als dan Mart Spijkerman tegen zijn tweede gele kaart (en dus rood) aanloopt , buit Oldeholtpade  de nummerieke meerderheid onmiddellijk uit  door nummer 2 binnen te schieten. En als dan Jurjan Lier in de 35 minuut ook een rode kaart (z’n tweede gele) voor de kiezen krijgt, wordt het een hels karwei om deze klap te boven te komen.
Dat lukt voor de pauze niet meer! Je hebt dan de stille hoop, dat er na de pauze met 9 man tegen 11 nog iets te halen zal zijn. Maar het geloof in eigen kunnen is helemaal zoek en het is dan ook geen wonder dat de gastheren nummer 3 (een blunder van doelman Erik Pomper) en nummer 4 in het netje leggen. Een totaal gedemoraliseerd Wacker achter zich latend! Er is voor trainer Ruud Westerhoven  deze week veel werk aan de winkel. Er zal ongetwijfeld veel gepraat moeten worden. Dan kan men (hoop ik) zondag a.s. in de thuiswedstrijd tegen Old Forward bewijzen, dat de misstap in Oldeholtpade een complete vergissing is geweest!!!!!!!!

Jan Tijink.